Boluspor U15 takımının Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonu olmasının ardından beklenen ödülde açıklandı. Yarı final karşılaşmasının kazanılmasının ardından genç oyuncuların ödüllendirileceğini söyleyen Amatör Şubeler As Başkanı Süreyya Kocadağ, kupa töreninin ardından kırmızı beyazlı futbolculara başarılarının ardından bin lira şampiyonluk priminin yönetim kurulu tarafından verileceğini söyledi.

Türkiye genelinde 1259 takımın mücadele ettiği Nike Premier Cup U15 şampiyonasında birçok takımı geride bırakarak, finalde İstanbul Damlaspor takımını penaltılarla eleyerek adını Avrupa'ya yazdıran Boluspor U15 takımına ilk ödül Boluspor yönetim kurulundan geldi. Yönetim kurulu adına açıklamada bulunan Amatör Şubeler Başkanı Süreyya Kocadağ, Takımımız büyük bir başarıya imza attı. Küçümsenecek bir başarı değil. Boluspor tarihinde böyle bir kupa yoktu. Alt yapımız olarak çok mutluyuz. 1259 takımı geride bıraktık, kupayı aldık. U15 takımını zor maçlar oynadı. Birçok zorlu rakibi geride bıraktı. Kendilerini kutluyoruz. Bizleri sevindirdiler. Yılmaz Özen hocamızda, bu başarının en büyük mimarı. Kendisini de tebrik ediyoruz. Çok özveri gösteriyor, çalışmasının da ödülünü aldı. Alt yapı da atılımlar yapmak istiyoruz. Bu başarı inşallah diğer takımlarımızda da yakalanır. Çıta alt yapıda yükseldi. İnşallah devamı diğer takımlarda da gelir. U15 takımımızı bir kez daha kutluyorum. Oyuncularımıza yarı final maçından sonra ödülleneceklerini söylemiştim. Yönetim kurulu olarak Başkanımız Savaş Abak‘ın da bilgisiyle tüm oyuncularımıza 1000 TL ödül vereceğiz. İnşallah bu başarılarını Avusturya'da da devam ederler. Şimdiden kendilerine başarılar dilerim” dedi.

İŞTE ŞAMPİYON KADRONUN OYUCULARI:

Efe Köpür: İç Anadolu bölgesi grup maçları ile birlikte Kayseri ve Kocaeli'nde oynanan eleme maçlarından ikinci yarılarında oyuna girerek kupanın mimarlarından olan kaleci Efe Köpür, Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonası finalinde statü değişmesinin ardından ilk defa ilk 11'de sahaya çıktı. Efe kurtardığı penaltı ile kupanın gelmesini sağladı.
Harun Acar: Lig maçlarından ilk 11'de sahaya çıkıp, başarı ile kalesini koruyan Harun şampiyonlukta katkısı olan isimlerden. Başarılı maçlar çıkarması ile birlikte takımının önce grup maçlarında şampiyon olmasını sağlayan Harun, daha sonra elemeler ile başarısına başarı kattı.
Tunahan İnal: U15 takımının en çok çekişme yaşanan bölgesi olan kalede yarışın içinde olan oyunculardan Tunahan İnal, grup maçlarında hocası tarafından görev verilen diğer kaleci. İnal'da alınan kupada katkısı olan oyuncuların başında geliyor.
Özay Bayrak: Ligde sakatlıklar ve cezalı olmadığı sürece formasını bırakmayan Özay, maçlarda adeta gözü kara bir mücadele ediyor. Sağ bekte yaptığı mücadele ile uzun sezonda rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Sert mizacı, hırslı oyunu takımına %100 katkı yaparken, geriye düşülen maçlarda bile takım arkadaşlarını toparlayıcı bir özelliği var. Bu mücadeleci futbolu onu ileride çok iyi yerlere getireceğe benziyor.
Hakan Özkan: Sol bekte görev yapan Hakan, maç oynadıkça tecrübesine tecrübe katıyor. Uzun lig maratonunda attığı kritik gollerle dikkat çekerken, adeta sol bekin değişmez oyuncusu oldu. Tekniği, kalitesi öne çıkıyor. U15 takımının yıldızlarından…
Emre Çolak: Futbola forvet bölgesinde golcü olarak başladı. Fiziği, sert oluşu onu defans oyuncusu olarak yönlendirdi. Stoper oynayan Emre Çolak, rakip ataklardaki akıllı hamleleri, takımın geriden akıllı çıkması yönünde yönlendirici bir özelliğe sahip. Emre