Bolu'nun altın çocukları Türkiye şampiyonasına gidiyor. İç Anadolu bölgesinde U15 liginde üst seviyeli karşılaşmalar oynayıp, zorlu rakiplerini geride bırakan Boluspor U15 takımı adını finallere yazdırdı.
Coca-Cola Gelişim Ligi bünyesindeki U15 Liginin İç Anadolu grubunda yer alan Boluspor, gösterdiği üstün performansıyla grubunu 1'inci olarak tamamlamasının ardından, U15 Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Boluspor tarihinde ikinci defa akademi takımları arasında birinci olarak şampiyonaya giden Yılmaz Özen hoca ve takımı 2010 yılında U16 Boluspor Türkiye şampiyonasına giderek yarı finalde Türkiye dördüncüsü olmuştu.
Boluspor U15 takımı, mücadele ettiği U15 liginde oynadığı 18 maçta 17 galibiyet ve 1 yenilgi alarak topladığı 51 puanla grubunu lider olarak tamamlayıp, Türkiye'nin en iyi 8 takımı arasına kalarak U15 Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Bursaspor, Gaziantepspor, Trabzonspor, Altınordu, Bucaspor, Kartalspor ve Şanlıurfaspor ile karşılaşacak olan kırmızı beyazlılar eleme grubunda ön elemeli maçlar oynamaya hazırlanıyor.
İç Anadolu bölgesinde grubunda alt yapılarla Türkiye gündeminde olan Gençlerbirliği, Ankarağüçü ve Ankaraspor gibi takımları geride bırakırken liderliği haftalardır bırakmayan Boluspor U15 takımı rakiplerine attığı puan farkıyla da dikkatleri üzerine çekti.
Boluspor alt yapısında 4 yıl önce Antrenör Yılmaz Özen tarafından özel olarak eğitim amaçlı kurulan takım liglere dahil edilerek iki yıl önce Bolu'da şampiyon olmasının ardından gruplarda bölgesel ligde yenilgisiz şampiyon olup daha sonra Türkiye şampiyonasına giden şuandaki mevcut kadroda bulunan tüm oyuncular Boluspor U14 olarak finallerde Galatasaray'a kaybederek Türkiye ikincisi olmuştu.
Boluspor alt yapısında görev almasının ardından ilk olarak 2010 yılında U16 takımıyla Antalya'da Türkiye dördüncüsü, 2012 yılında Bursa'da U14 takımıyla Türkiye ikincisi şimdi ise İç Anadolu bölgesinde şampiyon olan Boluspor U15 takımıyla Türkiye şampiyonasına gidiyor. U15 takımının oynadığı başarılı karşılaşmaların ardından bir çok futbol adamının, kırmızı beyazlı oyuncuları dikkatlice takip ederken, U15 takımında bulunan oyuncuların hemen hepsi ileride Boluspor A takımında oynayacak kapasiteleri ile de dikkat çekiyor.