Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)Kültür Merkezi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen sergi büyük ilgi gördü.
Serginin açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ve öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.
AİBÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olan Doç. Dr. Alpaslan UÇAR'ın 2003-2005 İstanbul dönemine ait, Post modernist yarı resim, yarı heykeli andıran, tuval üzerine karışık teknik kullanarak yarattığı, toplam 37 adet eser yer alıyor. Sergi, İlk kez toplu olarak, AİBÜ 20. yıl etkinlikleri kapsamında, İzzet Baysal Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Alpaslan UÇAR; Tasarladığı haute couture/kişiye özel kadın ayakkabı tasarımlarını geçekleştirmek hayalim. Ayakkabı temasını sanatın farklı disiplinlerinde sembolik ve şiirsel bir tatla aktararak, onlara estetik birer ruh katmayı amaçladım.” şeklinde konuştu.
Sergi gezisinde ressamlarla sohbet eden Başkan Alaaddin Yılmaz, sanatın bir ülkenin gelişmesi açısından çok önem arz ettiğini belirterek; Bir ülkede sanat ne kadar gelişirse ülke de o kadar gelişir. O yüzden sanat bir ülke için son derece önemlidir ve bizlerde sanatsal etkinliklerde elimizden geldiği kadar bulunmaya çalışıyor ve bu tür etkinlikleri sonuna kadar da destekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Son olarak, sergide bulunan ve Mahmut Öztürk tarafından çizilen İzzet Baysal resmi, Mahmut Öztürk tarafından Abant İzzet Baysal Üniversiteli Öğretim Elemanları Derneği'ne, satışından elde edilecek gelirinin üniversite öğrencilerine burs verilmesi amacıyla protokolle teslim edildi. Başkan Yılmaz bu davranışı üzerine Mahmut Öztürk'ü tebrik etti.
Sergi 12 Nisan 2013 tarihine kadar AİBÜ Kültür Merkezi Sanat Galerisinde sanatseverleri bekliyor.