Almanya'da yaşayan Geredeliler çeşitli organizasyonlar altında zaman-zaman buluşarak, hasret gideriyorlar.
Yurtdışındaki hemşeriler zaman zaman bir araya geldikleri cemiyetlerde hasret gideriyor, memleket sevdasını paylaşıyorlar.
Almanya'da yaşayan Geredeliler çeşitli organizasyonlar altında zaman-zaman buluşarak, hasret gideriyorlar.
Nürnberg şehrinde yaşayan Geredeli hemşerilerimiz, gençlerimizi birbirleri ile kaynaştırmak ve tutku bağlarını daha güçlendirebilmek adına geçtiğimiz hafta bir takım etkinlikler düzenledi.
Bu sene 4'üncüsü düzenlendiği açıklanan etkinlikte hemşeri kaynaşmalarına vesile olurken, ileri dönük bazı kararlar da alındığı belirtildi.
Almanya'da yaşayan Çoğullu Köylüleri adına gazetemize konuşan fahri başkan Necati Sevinç, internet üzerinden verdiği bilgilerde memleket sevdası ile yanıp tutuştuklarını dile getirdi.
Yaşam mücadeleleri nedeniyle gurbette bulunduklarını işaret eden Sevinç; Sevgili Ömer Faruk kardeşim, memleketimizin haberlerini günlük olarak mercanmedya.com üzerinden takip ediyoruz. Bu hizmetiniz nedeniyle Allah sizden razı olsun. Biz gurbet diyarındayız. Sizlerin vasıtası ile tüm hemşerilerimize selem ediyoruz,” şeklinde konuştu.
Fahri başkan Necati Sevinç, verdiği bilgilerde, katılımın hayli yoğun olduğu gecede, geleceğe yönelik önemli kararlar alındığını da aktararak, Köyümüz ve buradaki gençlerimiz için senede bir günde olsa kaynaşma fırsatı buluyoruz,” ifadelerini kullandı.
Sevinç, bu tür cemiyet toplantılarını düzenli halde sürdürmek istediklerini vurgulayarak; Özellikle üçüncü nesil dediğimiz evlatlarımıza memleket havasını, örf adetlerimizi unutturmamak için bu tarz etkinliklerimizi sürdürmeyi planlıyoruz,” bilgisini verdi.