Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, Almanya'nın Hannover kentinde 5 yılda bir kez yapılan İtfaiye Fuarına katıldı.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, fuarda edindiği bilgileri, Bolu Belediyesi İtfaiyesinin sosyal paylaşım sayfasında paylaştı.

Almanya'da, 1930-1940'lı yıllarda kullanılan itfaiye araç ve gereçlerini görme fırsatı bulduklarını anlatan Duman, şu anda dünyada kullanılan son teknoloji itfaiye araç ve gereçleri tanıma, kıyaslama fırsatı bulduklarını ifade etti. Türk firmalarının da fuarda stant açtığına dikkat çeken Duman, Gurur verici bir olay ülkemizden yerli firmanın orada geniş bir alanda stant açması. Kullandığımız itfaiye araç ve gereçleri olarak Avrupa ülkelerinde üretilen araçların ülkemizde de üretilmesi ve bu itfaiye araç ve gereçlerin belediyelerimizde kullanılması” dedi.

Duman, Avrupa'nın yaşam standartları konusundaki görüşlerini de burada paylaşarak şunları belirtti:

“Avrupa yaşam standartlarına gelince; Avrupa da insana saygı var.( yaya-bisikletliye araç sürücülerine) Cadde ve sokaklarda başıboş kedi köpek göremezsiniz. Sosyo ekonomik olarak ülkemizin şartları daha iyi diye düşünüyorum. İçme suyu bulamazsınız.Çünkü mineralli içecek mevcut” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi