Gerede Deri Sektörünün çevreye vermiş olduğu zarardan dolayı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden baskılar geldiğini açıklayan Gerede Belediye Başkanı Allar; Bu baskılara göğüs geriyoruz, germeye de devam edeceğiz” dedi.

İlçe kamuoyunda Taşınır mı, taşınmaz mı?” söylemleri eşliğinde, bir o kadar da akıbeti merak edilen deri sektörüyle ilgili yapılan çalışmalarda önemli ilerlemeler olduğu öğrenildi.

Gerede Deri Sektörü; ilçe merkezine bulunduğu yerleşke yakınlığı nedeniyle kimi vatandaşlar arasında tepki çekerken, çevreye verdiği iddia edilen zarar yanında, oluşturduğu hava kirliliği nedeniyle de her daim hedef tahtasında bulunuyordu. Gerede için güzel hayallerim var” şeklinde konuşarak, seçmenleri kadar muhalefet kanadının da ilgisi ile karşılanan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Deri Sanayi'nin taşınması ile ilgili olarak, seçildiği günden bugüne canla başla çalıştıklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin 2015 yılının sonuna kadar alt yapı ile ilgili bir sorun kalmayacağını belirterek, yer tahsisine kısa süre de başlayacaklarını duyurdu. Deri sanayinin taşınma süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Allar; Gerede deri sanayisinin şartlarını hem çalışanlar hem de iş sahipleri açısından iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız. Çalışanlarımız için iş güvenliği ve sağlığı açısından iyi durumda olmadığını belirtmek istiyorum. Deri OSB'nin kurulmasında emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Kaymakamımız, sivil toplum kuruluşları ve yönetimdeki arkadaşlarımız ile beraber Deri Sanayi'nin taşınması ile ilgili seçildiğimiz günden bu güne kadar canla başla gece gündüz çalışıyoruz,” diye konuştu.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, bu süreç ile yakından ilgileneceğini belirterek, Deri OSB'de 2015 yılının sonuna kadar alt yapı ile ilgili bir sorun kalmayacağını düşündüğünü belirterek, en kısa süre de yer tahsisine başlayacaklarını dile getirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden, sektörün çevreye vermiş olduğu zarardan dolayı baskılar olduğunu anlatan Başkan Allar; Bu baskılara göğüs geriyoruz, germeye de devam edeceğiz. Ama sizlerden bu taşınma süreciyle ilgili de ciddi destek beklediğimi ifade etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız. Ama görev ve sorumluluklarını yerine getiren ve getirmeyen aynı kefede tartılmayacak. Bunu bütün esnaflarımızda bilsin. Ona göre yol haritamızı belirlemek zorundayız. 2015'in sonuna kadar alt yapı ile ilgili bir sorun kalmayacak,” diye konuştu. Atık su bedelleri ile ilgili görev ve sorumlulukları ve OSB'ye taşınma süreci ile ilgili varsa bedelleri ödeme noktasında destek beklediğini dile getiren Başkan Allar, konuşmasında; Bu konuda kararlı bir şekilde üzerine gideceğiz. Artık bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyen esnaflarımızda kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir. Şuan da mevcut fabrikalarda çalışma şansının olmayacağını belirtmek isterim,” ifadelerine yer verdi.