Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Büyük Birlik Partisi Gerede İlçe Başkanı Erhan Karadağ'ın yaya geçidi talebini ilkbahar aylarında değerlendireceklerini söyledi.

Yeni oluşum içine giren BBP Gerede İlçe Teşkilatı, başkanını belirledikten sonra Gerede için önemli bir projeye el atarak, Gerede Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Başkanı Erhan Karadağ önderliğinde bir araya geldiler. Partililer, Gerede Cumhuriyet Meydanı Çay Bahçesi'nden Ziraat Bankasına geçiş güzergahın da yayaların geçişi için şerit yapılmasını Belediye'den talep etmişti. Talebe yanıt veren Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, yaya şeridi yapımında yapışkanlık esas olduğu için hava şartlarının düzeldiği ilkbahar günlerinde yapılabileceğini söyledi.

Mustafa Allar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İlkbahar aylarında bu konuya yönelik çalışmalarımızı başlatacağız. Bu mevsimde havaların soğuk ve yağışlı olmasından dolayı yaptığımız şeritlerin kalıcı olma ihtimali zayıf, onun için Allah nasip ederse tespit ettiğimiz ihtiyaca binaen olan yollarımızda bu çalışmayı yapıp yayalarımızın önceliğini halkımıza anlatacağız” dedi.

YAYA ÖNCELİĞİ MEDENİYETTİR

Yapılacak olan çalışma hakkında konuşan Allar, Ülkemiz ve Geredemiz Avrupa standartlarında bir şehir, daha da ilerlemek için var gücümüzle çalışacağız. Yayaya öncelik vermek medeniyettir. Medeni insanlar olmanın gereklerini de yerine getirmemiz lazım. Dünyanın medeni ülkelerinde trafik belli düzen ve kurallara bağlı olarak yerine getiriliyor. Şehir içerisinde yayalar yaya geçidinden geçer, sürücülerde yaya geçidine geldiklerinde önceliği yayalara verirler. Çünkü yayaların geçiş üstünlüğü vardır. Bizde bu konuda biraz daha hassas olmalıyız. Çünkü kanunlarda bunu gerektiriyor. Bu konuda bir eksiklik olduğumuzu düşünüyorum. Geredelilerden bu konuda duyarlı davranmalarını istiyorum. Bizden trafikte istenilen yayaların yaya geçidinden geçmesini, sürücülerin de yaya geçidinde yayalara yol vermesini sağlamak” diye konuştu.

Haber Merkezi