Ercoşkun; Yüce Rabbimizin, kullarına olan rahmetinin bir göstergesi olarak bizlere ihsan buyurduğu mübarek Üç Aylar” mevsimine bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. 30 Nisan Çarşamba günü mübarek üç ayların ilki olan Recep ayına girmiş olacağız. 1 Mayıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece de mübarek Regaib Kandili'dir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan üç aylar, Yüce Mevlamızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı rahmet ve bereket mevsimidir. Üç aylar, her biri ilahi tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat iklimidir” dedi.
Ercoşkun; Üç aylar, kalplerimizi tevbe-i istiğfarlarla günah kirlerinden arındırmak, ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir. Üç aylar, yapılan iyiliklere kat kat mükâfat verildiği, yapılan duaların dalga dalga Allah'a ulaştığı, feyizli ve bereketli kazanç mevsimidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) üç ayları sevinçle karşılamış ve Recep ayı girdiğinde Allah'ım! Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır” diye dua etmiştir. Bugün de dünyanın her yanında bulunan Müslümanlar, bu kutlu üç aylar mevsimini büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılamaktadır. Gölgesi üzerimize düşen on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in heyecanı mü'min gönülleri sarıp sarmalamaktadır.”
“Müslümanlar olarak; bu mübarek ayları ve içerisinde bulunan kandil gecelerini tövbe, ibadet ve hayır hasenatla ihya etmenin ve en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız. Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz, milletimiz ve bütün din kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Bolulu hemşerilerimizin, milletimizin ve bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor; bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” açıklamasında bulundu.