Ak Parti Bolu Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, seçim çalışmaları kapsamında Yeniçağa'da vatandaşlarla bir araya geldi. Ercoşkun, Yeniçağa gölüyle ilgili olarak peyzaj ve düzenleme projesi ihalesinin yapıldığını açıkladı.

7 Haziran seçimleri öncesinde çalışmalarına ara vermeden devam eden AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Yeniçağa'da vatandaşlarla bir araya geldi. Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar ve teşkilat üyeleri ile birlikte Yeniçağa Gençlik Merkezini ziyaret eden Ercoşkun, daha sonra Hamzabey Köyü'ne geçti. Merkez Dumanlar Mahallesinde cami bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ercoşkun, Yeniçağa'nın değişim ve dönüşüm içine girdiğini anlatarak, Hamzabey, Yeniçağa ve Bolu'yu TBMM'de temsil ediyoruz. Bolu'da yapılan çalışmalarla ilgili olarak hükümetimizin Türkiye'ye sağlamış olduğu hizmetlerden Bolu'nun da pay almasını sağlıyoruz. Hamzabey gibi daha 491 tane köyümüz, 1150 tane mahallemiz var. Bizde imkanlar ölçüsünde hizmetleri aktarabilmek için mesai arkadaşlarımızla birlikte gayret ediyoruz. Sadece seçim zamanı gelen milletvekili olmamak için seçim dışında da her zaman sizlerle buluştuk. Tabi ki eksiklerimiz var. Yollarımızın bakımları yapılacak. Bize düşen sizinle birlikte bu işleri takip etmek. Allah'ın izni ile 7 Haziran seçimleri bizim için çok önemli. Belki 12 sene önce bize Türkiye'nin bu noktaya geleceği söylense inanmazdık. Şu anda dünyada gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerek başbakanımız Ahmet Davutoğlu sözü dinlenen konumuna geldik” dedi.

YENİÇAĞA'NIN ÖNÜ ARTIK ÇOK AÇIK

Ali Ercoşkun, doğalgaz çalışmalarının tamamlandığını, Yeniçağa'da doğalgaz müjdesinin verildiğini hatırlatarak, Yeniçağa gibi nüfusu az olan bir ilçeye doğalgaz getirilmesi konusu gerçekten çok zor. Biz yaptığımız çalışmaların ardından Yeniçağa'ya doğalgaz getirilmesi noktasında önemli adımlar attık. Dörtdivanı'da bu bölgeye dahil ederek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızdan doğalgaz sözü aldık. Doğalgaz'ın Yeniçağa'ya gelmesi sadece ev hanımlarını mutlu etmeyecek. İş dünyası da doğalgazla büyük bir verim elde edecek. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bolu mitinginde 4 tane OSB yapılacağını, bunlardan 1 tanesinin de Yeniçağa'da olacağını açıkladı. Artık Yeniçağa'nın önü 7 Haziran'dan sonra çok daha açık” diye konuştu.

GÖL ÇEVRESİ DÜZENLENİYOR

Yeniçağa gölünde de önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Ercoşkun, Yeniçağa gölü çevresinde de düzenleme yapmak için çalışma başlattık. Şu anda göl çevresinde yenilama çalışması için 150 BİN TL tutarında proje ihale edildi. İhaleyi alan firma Yeniçağa'daki STK'lar, muhtarlar ve Yeniçağa için söz sahibi olan herkesle bir araya gelerek yol haritasını çıkarttıktan sonra projeye başlayacak. Böylelikle bu ihalenin bitimiyle birlikte hem doğalgaz hem de göl çevresi Yeniçağa'nın geleceğine yön verecek” şeklinde konuştu.

92 YAŞINDAKİ AYŞE NİNENİN DUALARINI ALDI

Dereköyü ziyaret eden Ercoşkun, 92 yaşındaki köyün en yaşlı kadını olan Ayşe İleri'nin elini öperek hayır duası aldı. Ayşe İleri ile sohbet eden Ercoşkun, köylülerden de destek istedi. Haber Merkezi