AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Milli İradeye yapılan operasyonlar ile ilgili Avrupa'da yaşayan Türk Vatandaşlarını bilgilendirmek için Almanya'nın Stuttgart şehrine gitti. Burada Ercoşkun'u Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, (UETD) Baden Württemberg Eyalet Başkanı Cahit Öner ve Eşi Yüksel Öner, (UETD) Stuttgart Şube Başkanı Davut Sanatçı karşıladı.
Ercoşkun, küresel ölçekte oynanan büyük oyuna bakılması gerektiğine dikkat çekerek. Yolsuzluk adı altında yapılan operasyonların dış kaynaklı ve iç taşeronlu paralel yapılar tarafından kurgulandığını asıl amacının, dünyada ilk on ekonomi arasına girecek olan Türkiye'yi "Hasta Adama" dönüştürme amacı ve gayesi taşıdığını belirtti.
Gurbetçilere Milli İradeyi ve 17 Aralık operasyonunun iç yüzünü anlatmak için Almanya'da bulunan Ercoşkun ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Baden-Württemberg bölge teşkilatınca Stuttgart şehrinde düzenlenen "Milli İradeye Saygı" toplantısına katılarak konuştu yaptı.
"Başkalarının bizim iki dudağımızın arasına baktığı bir Ülke haline geldik"
Ercoşkun; "17 Aralık Operasyonunda yaşanan hadiseleri ve bu hadiselerin arkasındaki küresel egemen hesapları deşifre etmek amacıyla Stuttgart Almanya'ya geldik, Türkiye'nin on yıl önceki ekonomik ve siyasi durumunu hep beraber biliyoruz, 3 Kasım 2002 sonrası AK Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana Ülkemiz ilk 10 ekonomi arasına girmek için çok büyük adımlar attı. Hükümetimizin çalışmaları ve yatırımlarıyla büyüyen Türkiyenin, artık dünyada başkalarının iki dudağı arasına bakan değil, başkalarının bizim iki dudağımızın arasına baktığı bir ülke haline gelmesi tabiki birilerini rahatsız etti. Milyar dolarlık projeler ile dünya sahnesine çıkan Türkiye'de 3.Köprü, Marmaray, yıllık 150 milyon kişi kapasiteli Avrupa'nın en büyük hava alanı, Kanal İstanbul, Nükleer Santraller gibi dev projelere imza atıyor buda dünya nezdinde tüm dikkatleri üzerimize çekiyor."
"Aziz Milletimiz bu tuzağı gördü"
Ercoşkun; "Düzenlenen ihaleleri kazanıp projeleri alan şirketler ve işadamları, operasyonlarla itibarsızlaştırılmak istendi. Türkiye'yi kurtuluş savaşı dönemindeki hasta adama dönüştürme çabalarına, başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve biz Milletvekilleri Milli İradeden aldığımız güçle asla ve asla izin vermeyeceğiz. Bu tezgahı yapanlar birkaç yerde yanlış yaptılar. Birincisi milletin iradesini ortaya koyarak seçtiği hükümete yönelik muhabbetini hesaba katamadılar. Kamuoyunun algısını esaret almaya yönelik yoğun operasyonlarına rağmen, aziz milletimiz bu tuzağı gördü ve bu tuzağa karşı tavrını çok net olarak koydu. 17 Aralık sonrasında yaptığımız tüm istişare ve toplantılardan gördüğümüz, halkımız normalinde üzerinde bir heyecanla, Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimize sahip çıkıyor. İçinlerindeki memleket özlemini, hasretini, sevdasını derinden hissettiğimiz yurtdışındaki vatandaşlarımızın Milli İradeye bu ölçüde sahip çıkmaları bizleride duygulandırıyor.
Ercoşkun Stuttgart Almanyada birçok ziyarette bulundu ve toplantılar gerçekleştirdi. Ercoşkun Stuttgart Almanya'da Türk esnaflar, Almanya'nın ilk Minareli Camisi Pforzheim cami ziyareti, UETD Stuttgart Üniversitesi Türk gençleri ile buluşma ve toplantı, Müsiad Stuttgart şubesi ziyareti, Göppingen Türk dernekleri ziyareti, Almanya Türk Akademisyenler Birliği TAD toplantısı gibi birçok yeri ziyaret etti ve istişarelerde bulundu. Beraberindeki UETD mensupları ile esnaf ziyaretleride yapan Ercoşkun, esnaflarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ercoşkun 20 Aralıkta yurda dönüyor.