Ak Parti İl binasında basın toplantısı düzenleyen Ali Ercoşkun, 24-25 Ocak tarihinde İtalya'nın Roma kentinde yapılan Akdeniz Birlik Parlamenter toplantısında kendisi adına bir resepsiyon düzenlediğini ve bu toplantıda görüşülen kısa başlıkları basın mensupları ile paylaştı.
Geçtiğimiz günlerde 24-25 Ocak tarihinde Roma'da Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik Komite toplantısını gerçekleştirildiğini hatırlatan Bolu Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun yaptığı açıklamada,“5- 6 Kasım tarihleri arasında Abant'ta bu toplantının ilkini gerçekleştirdik. İkinci toplantıyı Başkan Yardımcısı olan İtalyan meslektaşım Sergio Di Antoli'ninde isteği ile birlikte Roma'da İtalya Parlamentosunda gerçekleştirdik. Bolu'da ki katılımın hemen hemen aynısı orada da yakaladık. Yaklaşık 26 ülkeden Milletvekilleri hatta Meclis Başkan Vekilleri'ne kadar herkes katıldı. İtalya'da ise Avrupa Birliğinden Sorumlu Bakan Enzo Mazero Milolletti bizi toplantının başında karşıladılar. Toplantı öncesi Türkiye'den Komite Başkanı olarak şahsım Komite Üyesi olan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Hallaçoğlu, Meclis protokolden iki tane arkadaşımız ve Ekonomi Bakanlığından bir ekonomi uzmanı ile birlikte Roma'ya gittik. Benim adıma Roma'da bir protokol yemeği düzenledik. Düzenlenen yemekte Bolulu Tekke Işıklar Köyünden Aşçı başı Ali Öztürk'ün hazırlamış olduğu bütün resepsiyonunda beğendiği bir yemek gerçekleştirdik. Bu resepsiyonda ise komite Başkanları gerekse onların İtalya'da ki Büyükelçileri de resepsiyon yemeğine katıldılar. Hep birlikte oldukça hoş bir resepsiyon yemeği gerçekleştirdik” dedi.
Asamblenin ikinci gününü sabahtan akşama kadar İtalyan Parlamentosunda yaptıklarını hatırlatan Ercoşkun,“Burada yaptığımız toplantının bir başkasını orada yaptık. Benimde aralarında bulunduğum açılış konuşmasının ardından toplantı başladı. Toplantı esnasından iki ana konumuz vardı. İlki Avrupa Yatırım Bankası gibi Avrupa Merkez Bankası benzeri bir bankanın söz konusu olan ülkelerinin katılımıyla yani Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler Avrupa Birliği Üyelerinin katılımıyla Akdeniz için kurulmasıydı. Bu anlamda Genel Sekreter Yardımcısı aynı şekilde Avrupa'da ki birkaç bankanın da Genel Müdürlükleri de yaptıkları konuşmalarla konuya dahil oldular. İkinci konumuz ise Ülkeler arası Ticaret imkanlarının geliştirmesi amacı ile ilgili çok verimli bir toplantı yapıldı. Çok verimli bir toplantı oldu” dedi