Yurtdışı gezilerini tamamlayan AK parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu'ya döner dönmez bir basın toplantısı düzenledi. Parti binasında konuşan Ercoşkun, önce CHP Milletvekili Tanju Özcan'ı eleştirdi, daha sonra Özcan'ın Meclis'te yaptığı gergin konuşmaların Bolu'ya da yansıdığını söyledi.
Bir süredir yurt dışı temasları nedeniyle Bolu'da bulunmayan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu'ya döner dönmez gündemde ki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Ercoşkun açıklamasının başında geçtiğimiz hafta TBMM'de yaşanan kavganın fitilinin CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan tarafından yakıldığını belirtirken, Uğur Mumcu yürüyüşü esnasında AKP il binası önünden geçenler tarafından atılan slagonlara tepki gösterdi.
TANJU BEY TANSİYONU YÜKSELTTİ”
TBMM'de yaşanan kavgaya Tanju Özcan'ın neden olduğunu belirten AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Yurtdışından döndükten sonra Meclis'te de geçtiğimiz hafta HSYK çalışmaları devam etti. Üzücü de bir olay gerçekleşti. Milletvekili arkadaşımız Genel Kurul esnasında hoş olmayan bir durum yaşattı. Biz sonuçta Bolu'dan seçilmiş ama Türkiye'yi temsil eden vekilleriz. Biz iktidar partisini temsil ediyoruz diğer taraftan muhalefeti temsil eden arkadaşlarımız var. O gün gerçekleşen üzüntü verici olay aslına bakarsanız CHP Bolu Milletvekili Tanju Bey'in yaptığı konuşmalarla başladı. Tanju Bey aslında son dönem fazla yapmıyordu ama ne hikmetse Meclis kürsüsüne çıkarak bir vekilin ağzına yakışmayacak ifadelerle sert eleştirilerde bulunmaya başladı. Evet muhalefet partisi eleştirebilir. Her türlü yanlışı ortaya koyar, koymalı ama bunun yanında doğrusunu da söyleyerek katkıda bulunması gerekir. Ama biz iktidar partisi olarak Türkiye'de yapılan işlerden, eylemlerden her şeyden sorumluyuz, icra makamındayız. Bunu yaparken de eksik yapabilir, yanlış yapabilir. Muhalefet partisi aldığı yetkiyle bu yanlışlıkları ortaya koyup, doğruyu teklif etmeli. Ama bunu yaparken hiçbir zaman hakaret etmemeli. İnsanları küçük düşüren ifadeleri kullanmamalı. Ama maalesef Tanju Bey konuşmalarında kullandığı kelimeler ve üslupla zaten gerilim dolu çalışmalarda tansiyonu yükseltti ve hoş olmayan manzarayla karşılaştık. Burada şunu ifade etmek lazım. Evet 17 Aralık'ta başlayan aslında Gezi Olaylarıyla bir nebze başlangıcı yapılan bir olayla karşı karşıyayız. Nasıl Gezi Olaylarında meselenin 3 ağaç olmadığı anlaşıldıysa, 17 Aralık Operasyonunun da aslında bir soruşturma meselesi değil, Türkiye'nin önünün kesilmesi meselesi olduğu ortaya çıkıyor. Bu esnada toplumu, başta Meclisi germek veya döndüğümüzde Bolu'yu gererek toplumu kutuplaştırmaya çalışmak kimseye menfaat sağlamaz” dedi.
“BU İFADELER DEMOKRASİNİN NERESİNDE VAR?”
Uğur Mumcu anmasına katılanların AKP İl binası önünden geçerken ağır ithamlarda bulunmalarını da eleştiren Ercoşkun, Ben Cumartesi günü geldim. Cuma akşamki Köroğlu TV'in yayınlarını izledim. Uğur Mumcu'nun katledilmesi ile ilgili yıldönümüyle ilgili eylemler vardı. Bir baktık, şu Bolu'da hiç yaşamadığımız şeyler oluyor. Uğur Mumcu'yu anmaya giden bir gurup Bolulu hemşerimiz, vatandaşımız AK Parti'nin önünden geçerken maalesef hoş olmayan ifadeler kullanıyorlar. Şimdi bu ifadeler demokrasinin neresinde var? Bu ithamlar neresinde var? Ben ağır ifadeler kullanmak istemiyorum ama kimsenin de ahlaksızca ifadeleri ağzına alıp bu ifadeleri yöneltmeye hakkı yok. Burada dolayısıyla bize düşen iktidar partisi olsun, muhalefet partisi vekilleri olsun, demokrasinin gereğini yerine getirmek