AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Meclis Araştırma Komisyonu'nda görüşülecek 4 eski bakanla ilgili her hangi bir Yüce Divan'a sevk etmenin çıkmayacağına inandığını belirtti. Ercoşkun, Eğer Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri takipsizlik kararları verdiyse o zaman TBMM'deki komisyonun ilgili bakanları herhangi bir şekilde Yüce Divana yollaması bence bir tutarsızlık oluşturur. Benim kanaatim, süreci de komple izleyerek vermiş olduğum kanaat, ben bu oylamadan herhangi bir Yüce Divan neticesi çıkmayacağı kanaatindeyim” dedi. Ercoşkun ayrıca, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın yaklaşan milletvekili seçimleriyle ilgili yaptığı çıkışlara da güldüğünü sözlerine ekledi.

Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nda 5 Ocak Pazartesi günü Yüce Divan oylaması yapılacak. Komisyonda yapılacak oylamada Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divana gönderilip gönderilmemesi karara bağlanacak.

Komisyonun vermesi muhtemel kararı değerlendiren AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, mahkemelerin zaten olaylarla ilgili hukuki süreci tamamladığını hatırlattı. Ercoşkun, 1 yıldan fazla oldu 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimi manasında bir süreç yaşadık hep birlikte. Daha sonrada bunun uzantılarını yine Türkiye olarak gündemimizde oldu hep bugüne kadar. Şu anda da mecliste kurulan komisyonun pazartesi günü itibariyle bir oylaması gerçekleşecek. 4 bakan hakkındaki bu oylamada oluşacak komisyonda hem Ak Parti hem CHP, MHP, BDP temsilcileri var. Komisyon ellerindeki bilgilere göre ve bakanlarımızın vermiş oldukları ifadelere göre kararını verecek. Ama bundan önce biliyorsunuz, 17 ve 25 Aralıkla alakalı yasal süreçler devam etti. Ve bu süreçlerin sonunda takipsizlik kararları verildi. Yani Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri süreçleri devam ettirdi. Bu mahkemelerde ilgili süreçlerle alakalı takipsizlik kararları verdi. Ben bir hukukçu değilim. Olayı mantıksal olarak değerlendiriyorum. Eğer Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri takipsizlik kararları verdiyse o zaman TBMM'deki komisyonun ilgili bakanları herhangi bir şekilde Yüce Divana yollaması bence bir tutarsızlık oluşturur. Benim kanaatim, süreci de komple izleyerek vermiş olduğum kanaat, ben bu oylamadan herhangi bir Yüce Divan neticesi çıkmayacağı kanaatindeyim. Çünkü açık ve net bir şekilde tüm kamuoyunun önünde cereyan eden bir süreç yaşadık. Bu süreç içerisinde iddia edilen birçok şeyin aslı astarının olmadığı aslında bir kurgu bir kumpas neticesinde bütün bunların gerçekleştiğini hem kamuoyu gördü hem de mahkeme süreçleri bunları ortaya koydu. Dolayısıyla benim kanaatim oylama neticesinde herhangi bir Yüce Divan kararı çıkmayacağı noktasında” dedi.

“SAYILI GÜN ÇABUK GEÇER, HAZİRAN'DA GÖRÜRÜZ”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın yaklaşan milletvekili seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren AKP Bolu Milletvekili Ercoşkun, Öne çıkmak için bu tür açıklamalar yapıyor. Ama rakamlar yalan söylemez. En son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 66'dan fazla bir desteğe sahne oldu Bolu. Bolu'da oy kullanan 3 kişiden ikisi AK Parti'ye oy verdi. Kalan yüzde 34'lük oyu da CHP'nin aldığını söylemek doğru olmaz. Çünkü bir CHP, MHP hatta birçok partinin destek verdiği bir koalisyon söz konusuydu. Bolu'nun tablosunu ortaya koyduğumuzda MHP ve CHP'nin geçmiş performanslarını ortaya koyduğumuzda aslında bizim 3-0'lık seçim sonucunu tahmin etmek çok zor değil. Biliyorsunuz Tanju Bey bir önceki yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayıydı. Milletvekili olarak aday oldu ve seçimi kazandı. Belediye Başkanlığı adaylığında aldığı oydan daha az bir oyla seçimleri kazandı. Yani milletvekili CHP çıkarttı Bolu'dan, doğru ama Türkiye genelinin aksine Bolu'daki oy oranı CHP'nin 2009 seçimlerine göre düşmüştü. Daha sonra yine bir yerel seçim gerçekleşti ve Tanju Bey'in ısrarla arkasında durduğu Mehtap Hanım aday oldu. Herkes biliyordu ki Mehtap Hanım'ı Tanju Bey çıkardı. Beklentilerin aksine ciddi bir hezimetle neticelendi. AK Parti'nin ciddi bir farkla kazanacağını biz biliyorduk ama onlar sanki seçimi kazanmışlar gibi bir hava vardı. Ama küçük bir fark da değil ciddi bir farkla seçim neticelendi. Tüm bunların sonucunda eğer Tanju Bey aday olursa ve kazanamazsa istifa etmesine falan gerek yok. Tanju Bey zaten siyasi bir mevta olarak Bolu hayatına kazınır. Yani bunu söylemeye de gerek yok bütün bu süreç bu neticeyi getirdi. Ben gülümsemekle yetiniyorum. Büyük söz söylememek lazım. Sayılı gün çabuk geçer, Haziran'da görürüz” diye konuştu. Haber Merkezi