Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un, ‘MHP tabanı da Ak Parti ile koalisyona sıcak bakıyor' açıklamalarına MHP İl Başkanı Mehmet Aydın'dan cevap gelmişti. Aydın yaptığı açıklamada, Ak Parti çözüm sürecinden vazgeçecek mi? 17-25 Aralık dosyalarını meclise getirecek mi? Ali Ercoşkun önce bu soruları cevaplasın, sonra MHP tabanı ile ilgili konuşsun” ifadelerini kullanmıştı. Aydın'dan gelen sorulara cevap veren Ali Ercoşkun, Uzlaşılabilecek noktalarda uzlaşmaya hazırız ama dayatmalara karşı da bu duruşumuzu her zaman ki gibi ortaya koyarız” dedi.

ÖZEL HABER: EMRAH ÖGET

Ak Parti tabanının ve MHP tabanının olası bir Ak Parti- MHP koalisyonuna sıcak baktığını ifade eden Ali Ercoşkun, MHP tabanının da koalisyona sıcak baktığını seçimden sonra toplumun içinde gördüklerinden yola çıkarak ifade ettiğini belirterek, Ben Bolu'da toplumun her kesiminin içine giren bir Milletvekiliyim. Geçtiğimiz dönemde de Bolu'nun her köşesinde, tüm ilçelerinde, tüm beldelerinde ve aynı zamanda Bolu merkezde de toplumun her kesimi ile iletişim içerisinde olan bir Milletvekiliyim. Dolayısıyla benim seçimden sonra Bolu'da gördüğüm gerek Ak Partiye oy vermiş insanlar gerekse MHP'ye oy vermiş insanlar da böyle bir koalisyon ortaklığının daha sıcak karşılandığını yönünde. Bu %100 herkes bunu istiyor demek değil” şeklinde konuştu.

“YANİ SANDIK ÖNCESİ DURUM FARKLIYDI AMA SANDIKTAN SONRAKİ TABLO DA BU”

Seçim öncesi ve seçim sonrası durumun farklı olduğunu belirten Ali Ercoşkun, Belki kimse sandığa giderken böyle bir tablo çıkacağını beklemiyordu. Belki de insanlar 7 Haziran seçimleri sonucunda koalisyonla yönetilecekleri konusunda bir fikir sahibi değildi. Yani sandık öncesi durum farklıydı ama sandıktan sonraki tablo da bu. Şimdi ilk günlerde şu dile getirildi, işte %25 oy alan bir parti kendini seçimin galibi olarak gördü veya %16 oy alan diğer bir parti çok büyük bir zafer kazanmış havasına girdi veya hiç istemememize rağmen %13 oy alan bir parti de emanet oylarla buraya geldiğini unuttu ve Türkiye partisi olma sevdasını dile getirmeye kalktı ama bir baktık o %13 oy alan partinin zaten dizginlerini elinde tutan güçler, her zaman söylediğimiz gibi teröriste terörist diyemeyen, silahların bırakılma çağrısını yapamayan ama buna rağmen bir proje olarak sadece Ak Partiyi yıpratabilmek ve Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemek adına öne çıkarılmaya, şirin gösterilmeye çalışılan bir hareketti maalesef HDP ve sonuç itibari ile de bunda da başarılı oldular. Şimdi seçim sonrası tablo da buydu” dedi.

“MHP GENEL BAŞKANI ANLAMINDA BİZ İKTİDAR OLMAK İSTEMİYORUZ VEYA İKTİDAR ORTAĞI OLMAK İSTEMİYORUZ DİYOR”

Her partinin iktidar veya iktidar ortağı olarak hükmedebilmek için siyaset yapması gerektiğini ifade eden Ali Ercoşkun, hiçbir partinin iktidar olmak istemediğini ifade ederek, Kimse %41 oy alan, açık ara birinci olan, evet oyları düşmesine rağmen, herhangi bir Avrupa ülkesinde bu oyla tek başına iktidar olabilecek ama bizdeki seçim sistemi sebebiyle tak başına iktidar olamayan Ak Parti'nin birinciliğini sönük bir birincilik olarak göstermeye çalıştılar. Ama zaman geçtikçe Ak Parti'nin gerçekten aslında diğer herhangi iki partinin bir araya gelse bile oy oranına ulaşılamadığı ve Ak Parti'nin olmayacağı bir koalisyonun da kurulamayacağını anladılar ve şuanda buna yönelik bir hava söz konusu. Bizim tarafımızda biz milletin bu süreçten, Türkiye'nin bu süreçten en ufak bir zarar görmemesi noktasında sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım. Biz Ak Parti olarak ilk günden itibaren uzlaşmacı bir tavırla, evet bizim bir parti programımız var, diğer partilerin de parti programları var. Aslına burada belki söylenebilecek en önemli söz de şu; ‘her parti aslında iktidar olmak için, hükmedebilmek için, kendi görüşlerini, kendi programını uygulayabilmek için siyaset yapar' ama görünen tablo o ki MHP genel başkanı anlamında biz iktidar olmak istemiyoruz veya iktidar ortağı olmak istemiyoruz diyor. Aynı şey HDP için geçerli, baktığınız zaman daha ortada hiçbir tane bile görüşme olmadan 14 tane şart ortaya koyup çok farklı şekillerde dayatmacı bir zihniyet ortaya koyan CHP'de biz iktidar olmak istemiyoruz diyor” ifadelerine yer verdi.

“BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞEN UZLAŞMACI TAVRI ORTAYA KOYARIZ”

İki tarafın da uzlaşmak için tavizler vermesini ve Ak Parti tarafından uzlaşmacı bir yaklaşımın izleneceğini, ancak dayatmalara karşı da Ak Parti olarak dik bir duruş sergileyeceklerini ifade eden Ali Ercoşkun, Şimdi eğer iki taraf bir yere gelmezse, ortada buluşmazsa bu iş olmaz. Sizin evet parti programınız böyledir ama siz bir taviz vereceksiniz, karşınızdaki insanlar taviz verecek ki bu uzlaşı olacak. Başka türlü bunun olmayacağını herkes görür. Dolayısıyla burada biz üstümüze düşen uzlaşmacı tavrı ortaya koyarız, bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yaparız ama diğer taraftan dayatmalara, kayıtsız şartsız bu tür azınlığın çoğunluğa yapacağı dayatmaya da dik bir duruş sergileriz. Bundan önce Ak Parti nasıl her mesele karşısında hep milletin yanında dik bir duruş sergiledi, burada da tok bir şekilde bu görüşmelerde uzlaşılabilecek noktalarda uzlaşmaya hazırız ama dayatmalara karşı da bu duruşumuzu her zaman ki gibi ortaya koyarız” şeklinde konuştu ve herhangi bir uzlaşının olmaması durumunda da tekrar seçime gidilmesinden korkmadıklarını belirtti.