Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun çok tartışılan Mudurnu Yeniceşıhlar Köyünde ki taşocağını yerinde gezerek, köylüleri dinledi. İşi başından beri yakından takip ettiğini söyleyen Ercoşkun, Şu anda da ben kalkıp da işletmenin tabiri caizse avukatlığını, işletmenin sözcülüğünü yapmam. Bu manada biz sizlerle birlikte bir mücadele verilecekse hep beraber bu mücadeleyi veririz. Dolayısıyla burada ideal olan herkesin memnun olacağı bir çözüm bulmaktır” dedi.
Mudurnu Yeniceşıhlar Köyü halkı aylardır köylerinde çalışmalarını sürdüren taşocağına karşı tepkilerini dile getiriyorlar. Köylülerin sesine kulak veren AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da hafta sonu taşocağının bulunduğu alana giderek sorunları dinledi.
Bugüne kadar meclis çalışmaları nedeniyle Yeniceşıhlar'a gelemediğini ancak olayı yakından takip ettiğini dile getiren Ercoşkun, Öncelikle bizi burada böyle sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim. Yaklaşık 4-5 haftadır bu taşocağı ile ilgili buradan birçok kişiyle bazen telefonda bazen de yüz yüze irtibatta bulundum. Bugünde olayı yerinde görmek için, sizin dertlerinizi, söylemek istediklerinizi hiçbir sınır koymadan dinlemeye geldim. Bundan sonrada inşallah bu süreçle ilgili çalışmaları gerçekleştireceğiz. Öncelikle şunu söylemek gerekiyor; burada bizi de üzün şeyler oldu. Televizyonlarda, çeşitli haber programlarında bazı konular konuşuldu tartışıldı. Bunlara üzüldük açıkçası. Neden üzüldük? Bizler TBMM'de iktidarıyla, muhalefetiyle sizlerin oylarıyla seçilen milletvekilleri olarak görev yapıyoruz. Bu görev çerçevesinde mecliste çalışmalar yürütüyoruz. Ben bu konuyu ilk Mehmet'in (Mehmet Cantürk) bana açtığı telefon vasıtasıyla öğrendim. Meclisteki çalışmalardan dolayı o zamana kadar haberim yoktu ve alakadar olamadım. Yani o sıra Bolu'da olmamamdan kaynaklı haberim olmadı. Ben mecliste Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyesiyim. 1'inci hafta bununla alakalı olarak ta Adana ve Antep'te bazı çalışmalara katıldığım için çalışma yapamadım. Sonrasında ki hafta Sayın Başbakanımızın katılımıyla Afyon kampına katıldım. Diğer hafta sonu Bolu'ya geldiğimde bu konuyu daha detaylı öğrenme şansımız oldu. Hafta içerisinde ilgili dairelerden konu ile alakalı ilgili yazışmaları toparlayalım, ondan sonra gelelim köyde hem yerine bakalım, hem de sizlerle hasbihal edelim ve ondan sonra hep birlikte süreci belirleyelim, diye birkaç gün müsaade istedim. Bu hafta sonu itibariyle Bolu'ya geldim, bugünde buradayız. Dolayısıyla biz sizlerin temsilcisiyiz, sizlerin sözcüsüyüz. Bu manada bize ne düşüyorsa, hangi konuda gayret sarf etmemiz gerekiyorsa, biz her zaman bunu yaparız. Hiçbir zamanda kaçmayız. Milletten kaçılır mı? Ben içinizden çıkan bir kardeşinizim. Bu konuda ve sizin menfaatinize yönelik her konuda biz sizin yanınızdayız. Bu süreçte bir kusurumuz varsa özür dileriz. Ama önemli bu süreci iyi değerlendirmek ve gerekli çalışmaları yapmaktır” şeklinde konuştu.
“VEKİLİMİZ ÇÖZÜM BULMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞ VERDİ”
Köylüler adına konuşan Mudurnu Kent Konseyi Başkanı ve Yeniceşıhlar Köyü sakinlerinden Mehmet Cantürk taşocağı nedeniyle köylülerin yaşadığı sorunları Ali Ercoşkun'a iletti.
Ercoşkun'un olayın başından beri her zaman kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Mehmet Cantürk; Ben ne zaman vekilimizi aradıysam ulaştım kendisine. O an olmadıysa bile vekilimiz sonrasında geri döndü ve kendisiyle görüştük. Vekilimiz çözüm bulmak için çok uğraş verdi. İş bu hale gelinceye kadar kimse işin ciddiyetini anlamadı. Sayın vekilim biz bu konuda hukuksal girişimlerimizi başlattık. Bu konuda neler yapabiliriz, çözüm yolu nedir bunu çok araştırdık. Toplantılar yaptık. Bu toplantılarda taşocaklarının çevreye verdiği zararları anlattık. Biz işin bu boyutta olduğunu buradaki yol tahribatını gördükten sonra anladık. Bizim aklımız o zaman başımıza geldi. Siz zaten yasa çıkaran