10 Ağustos'da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi için CHP'nin ardından AK Parti de milletvekillerinden imza toplamaya başladı. AK Parti'nin, cumhurbaşkanı göstereceği aday için Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilleri imza atmaya başladı. AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşku'nda imza veren milletvekilleri arasında yer aldı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin cumhurbaşkanı adayının 1 Temmuz Salı günü açıklanacağını açıklamıştı. Kanun gereği, TBMM üyeleri içinden veya Meclis dışından en az 20 milletvekilinin yazılı teklifi ile cumhurbaşkanı adayı gösterilebiliyor. Aday gösterilenin, TBMM üyesi olması halinde, aday hariç en az 20 milletvekilinin yazılı teklifi gerekiyor. Her bir milletvekili ancak bir aday için teklifte bulunabilecek.
AK Parti, adaylarının kamuoyuna resmen açıklanmamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı adayı için milletvekillerinden imza toplamaya başladı. AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşku'nda imza veren milletvekilleri arasında yer aldı.
Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular, Yüksek Seçim Kurulu'nca kabul edilen Cumhurbaşkanı Seçiminde Uygulanacak Seçim Takvimi'ne göre, 29 Haziran'da başlayıp 3 Temmuz saat 17.00'ye kadar TBMM Başkanlığı'na veya YSK'ya yapılacak. Aday gösterme süresinin sona erdiği 3 Temmuz saat 17.00'den sonra hiçbir şekilde yeni aday gösterilemeyecek. Başvurunun TBMM Başkanlığı'na yapılması halinde, tüm bilgi ve belgeler, başvuru süresinin bitiminden itibaren 24 saat içinde 4 Temmuz saat 17.00'ye kadar YSK'ya elden teslim edilecek.