AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Kamu Hastaneler Birliği ile birleşmesi için yapılan protokolün sağlıkta yeni bir dönem başlatacağını söyleyen AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, vatandaşın artık ister işçi, ister memur olsun bu uygulama ile tüm kurumlardan aynı seviyede hizmet alabileceğini ifade etti.
Sağlıkta birleşmenin Tıp Fakültelerine bağlı hastanelerle devam ettiğini belirten AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti hükümetleri sağlıkta bir değişim ve dönüşüme imza attılar. Vatandaş artık sağlık hizmetlerini istediği hastaneden alabiliyor. Fakat bu konunun dışında kalan tek kurumlar üniversiteler bünyesinde kalan tıp fakülteleri idi. Tıp Fakülteleri hala üniversiteler bünyesinde ayrı bir işleme tabi tutuluyorlar. Bu da yapmış olduğu işlerden kaynaklanıyor. Çünkü bir taraftan sağlık hizmeti verirken diğer taraftan eğitim ve öğretim hizmeti de vermek zorundalar. Bilimsel çalışmalarının da devam etmesi gerekiyor” dedi.
Ercoşkun, Hükümet politikası olarak tüm sağlık hizmetlerinin tek çatı altından veriliyor olması dolayısıyla aynı seviyede aynı kalitede sağlık hizmetlerinin organize edilebilmesi için de bunların Kamu Hastaneleri Birliği'nde birleştirilerek bir model oluşturulması gündemde. Son dönemde bakanlık da buna çok daha fazla önem veriyor. Aynı seviyede hizmet verilebilmesi diğer taraftan varsa eksikliklerin giderilmesi manasında olumlu bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Hazırlanan protokol tüm işlemlerden geçti onaylandı. Tek çatı altında bu hizmetler daha kaliteli olarak yürürlüğe girecek. Emeği geçen herkese ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.