AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne kazandırmak için girişimlerde bulundukları Hukuk Fakültesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ercoşkun, İzzet Baysal Vakfı'nın talebi sonrası Hukuk Fakültesi'ni, AİBÜ'ye kazandırmak için girişimlerimize başladık. Ancak burada sıkıntılarla karşılaştık” dedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesinin gelişmesi için yaptıkları çalışmaların ortada olduğunu belirten AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Geçtiğimiz yıl üniversitemizde 4 fakültenin açılmama kararı alındı. Üniversite yönetimine bu fakültelerin çıkmasını bekleyip, beklemediklerini sorduğumuzda, beklemiyorduk dediler. Biz Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni geliştirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Hukuk Fakültesi'nin AİBÜ'ye kazandırılması için girişimlere başladıklarının da altını çizen AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İzzet Baysal Vakfı'nın talebi sonrası Hukuk Fakültesi'ni, AİBÜ'ye kazandırmak için girişimlerimize başladık. Ancak burada sıkıntılarla karşılaştık. YÖK Hukuk Fakültesi için yeterli öğretim üyesinin olmadığından bahsederken, diğer illerde açılan fakülteleri bize söyleyip; Çok fazla Hukuk Fakültesi oldu diyorlar. Ancak bu bizim için engel değil. Bulunduğumuz her ortamda Hukuk Fakültesi talebimizi yeniliyoruz ve yenilemeye de devam edeceğiz. Bizim için önemli olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin gelişmesidir. Bu noktada yaptığımız tüm girişimlerden İzzet Baysal Vakfı'nı da bilgilendiriyoruz. Zorlu bir süreç, ancak Bolu'da bu konuda birliği sağlarsak başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.