Gazetemizi ziyaret eden Ali Erçoşkun yöneltilen bazı eleştirilere cevap verdi. Karayollarında bir takım yerlerde çalışmaların başlaması bazı kesimler tarafından 'seçim zamanı geldi ve Ak Parti çalışmaları hızlandırdı' diye eleştirilmesine cevap veren Ercoşkun, Bu eleştirileri yöneltenlere şunu sormak lazım, Cumhuriyet 2002'de kurulmadı, 1923'ten 2002'ye kadar bu yolları yapamayanlar, yapmayanlar, beceremeyenler bugün bunları eleştirmek yerine yapılan işleri en azından takdir etmeleri gerekir” dedi.

Özel Haber: Emrah ÖGET

Eleştirilere cevap veren Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Biliyorsunuz Haziran 2011 seçimleri öncesinde vatandaşın karşısına çıktık ve dedik ki; ‘Biz şunları yapmak istiyoruz, bunları hedefliyoruz.' Elhamdülillah şuanda tekrar hem Milletvekilliği görevimiz devam ederken diğer taraftan da Milletvekili adayı olarak eğer burada vatandaşın karşısındaysak, bunda o dönem söylediğimiz her şeyi ya yapmış olmamızdan ya da yoluna koymuş olmamızdan kaynaklanıyor. O dönem demiştik ki, Bolu- Seben yolunu yatırım programına aldıracağız, ihalesini yaptıracağız. Yaptırdık mı? Evet. Türkiye'de yatırım programına aldırılan nadir işlerden birisidir Bolu-Seben yolu. Bolu-Kıbrısçık yolu 3 km- 5 km yapılıyordu, tamamını ihale ettireceğiz, ettirdik. Bolu-Mudurnu yolu ki, aslında en büyük işimiz yollar konusunda, çünkü üzerindeki hem trafik itibariyle hem de Bolu'nun ticaretine ve turizmine katacağı değer itibari ile önemli. Bunu da hem yatırım programına aldırdık, hem ihalesini yaptırdık, hem de müteahhite yer teslimini gerçekleştirdik. Dörtdivan-Yeniçağa arasında yeni bir yol, Doğancılar köyünden Mengen bağlantısına direkt Dörtdivan'ı bağlayacak, o eski yoldan farklı, sıfır bir yol yatırım programına alındı, ihale edildi, müteahhite teslim edildi, çalışması başladı. Dolayısı ile bunlar bizim yaklaşık 3,5 sene önce vatandaşa yapacağımızı beyan ettiğimiz, bu konuda çalışacağımıza söz verdiğimiz ve elhamdülillah bu dönemde hepsinin ihalesinin yapıldığı, müteahhitlere teslim edildiği, çalışmalarının başladığı yollar. Dolayısı ile bundan ancak biz gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Muhalefetin bu eleştirileri aynı Ak Parti'nin şu seçim sloganlarından bir tanesi var ya ‘Onlar konuşur Ak Parti yapar' Bu da onlardan birisi. Onlar yapılan işi bile kötülerken veya çok beylik söylemlerle ya işte 10 seneden beri şu olmadı, 10 seneden beri bu olmadı derken, hatırlayın 2002 seçimlerinden önce Tayyip Bey meydanda milletten 3 sene benden bir şey istemeyin diye oy istemişti. Neden çünkü memleketin o günkü bulunduğu durumlar, imkanlar farklıydı ama elhamdülillah bugün farklı. Bugün biz yapacağız dediğimiz her şeyi yapmış olarak vatandaşın karşısındayız. Bu eleştirileri yöneltenlere şunu sormak lazım, Cumhuriyet 2002'de kurulmadı, 1923'ten 2002'ye kadar bu yolları yapamayanlar, yapmayanlar, beceremeyenler bugün bunları eleştirmek yerine yapılan işleri en azından takdir etmeleri gerekir. Evet iş yapılan yerde eksikte olabilir, bir takım küçük yanlışlarda olabilir. Ama iş yapılan yerlerde olur bunlar, hiç iş yapılmazsa hiç bir şey de olmaz” diye konuştu.