AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Boluspor'un Antalya Belek kampına gelerek kırmızı beyazlılara destek verdi. Boluspor'un Alanyaspor ile yapmış olduğu hazırlık karşılaşmasını da yakından takip eden Ercoşkun, Boluspor'un son haftalardaki çıkışını beğendiğini belirterek ikinci yarı için Boluspor'un iyi hazırlandığını vurguladı. Ercoşkun ayrıca, İnşallah Oğuz hoca ile uzun vadeli değerlendirebilirsek, ben Bolu'nun eski günlere gitme noktasında önemli bir adım attığını düşünüyorum” diyerek Oğuz Çetin'e de güvendiğini vurguladı.
“Her sene Boluspor kampını ziyaret ediyorum”
Artık gelenekselleşen Antalya kamp ziyaretimiz bu senede devam ediyorum. Sayısını hatırlamıyorum. Hemen hemen her sene devre arasında buradayız. Buraya bu sefer ki gelişimizde de Teknik Direktör Oğuz Çetin hocamıza da söyledim, çok memnum olduğumu belirtmek isterim. Zaten futbolculuğu döneminde de kişiliğiyle, kimliğiyle ve oyunculuğuyla sadece Fenerbahçe'nin değil herkesin gönlünü kazanan birisidir. Şu anda Boluspor'a hizmet ediyor olması bence devre arasının en büyük kazancıdır. Takımımıza birkaç maç önce geldi ama takım üzerinde moral ve motivasyon açısından çok farklılık olmuş.
“Takımın üstünde Oğuz hoca hakimiyeti var”
Oğuz Çetin'in futbolcular üzerindeki hakimiyetini hazırlık maçında da görmüş olduk. Çünkü öncelikle mücadele eden, uyumlu takım olmayı başarmış bir görüntü ilk yarıda ortaya koydular. İkinci devre tabi 8 tane değişiklikle başladı. Ama yine de takım iki tane gol yememesi gerekirdi. Dolayısıyla genel manada takımımız hazır bir görüntü çizdi. Ama uzun bir devre var. Bu uzun devrede de iyi bir motivasyon oluşmuş. Ben futbolda her şeyden önce iyi mücadele etmek olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bir tane birinci bir tane ikinci bir tanede üçüncü ortaya çıkacak. Dolayısıyla tüm takımlar birinci olabilmek için mücadele ediyorlar. Bizim için Bolunun en büyük sermayesi geçmişten gelen amatör ruhla geleceğe dönük hırs ve arzuyu görmüş olmaktan çok büyük zevk aldım. İnşallah Oğuz hoca ile uzun vadeli değerlendirebilirsek, ben Bolu'nun eski günlere gitme noktasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.
“Kışın Antalya yazın Bolu kamp merkezi olmalı”
Spor turizmi Bolumuzun en büyük özelliklerinden bir tanesi. Çünkü şuan Antalya'da 1100 civarında takım kamp yapmakta. Yazın Bolu'nun avantajlarını ortaya koyduğumuz takdirde, aynı potansiyele Bolu olarak biz hitap edebiliriz. Spor turizmi başlı başına değerlendirilmesi gerekir.
“Spor yatırımı için spor okulu şart”
Bolu geçmişte oyuncu bulup, sporcu bulup getiren bir kulüptü. Bu şekilde gelir elde eden bir kulüptü. Şu anda bunu birçok takım yapıyor. O zaman biz Bolu olarak bir adım öne geçmek için ne yapmamız lazım. Bence hükümetin son dönemde Milli Eğitim tarafına yapmaya düşündüğü işleri öne alırsak, bildiğiniz gibi özel okulların önünü açmayı hedefleyen bir proje var. Öğrenci başına devletin bir miktar para ödeme yapabilecek bir durum söz konusu önümüzdeki süreçte. Bunu da düşünerek özel sektörde yatırım yapabilecek, alan olarak bakıp, ilkokuldan itibaren bu çocukları alıp, lise sonunda hatta üniversite içinde entegre edip, böyle bir futbolcu yetiştirme merkezi, spor okulu ama bu spor okulunu biz, lisede değil, üniversite de değil, ilkokuldan başlayarak, çıkartarak bu şekilde kazanmamız gerekir. Ama bunun için, bu konuda söz söyleyebilecek bütün kişilerin grupların, sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek böyle bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Ben 2013 yılında her a