AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, kamuoyunda bazı kesimlerin tepkisini çeken Çözüm Süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hedeflerin Türkiye'yi lider konuma getirmek olduğunu belirten Ercoşkun, Türkiye'yi on sene önce tüm dünya devletleri karşısında aciz bir durumdan alıp bugün bölgesinde sözü dinlenen, lider, dünyada artık Türkiye'nin ne söylediğinin önemli olduğu bir noktaya getiren hükümet, milletin verdiği güçle bunu yaptı. Bu hükümetin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir karış toprağından tavizi olmaz. Ne terörist başı ile alakalı tasarrufu söz konusu olur ne de bahsedilen provoke edilen tavizlerle alakalı bir gram düşüncesi olur” dedi.
AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, çözüm süreciyle ilgili ortaya atılan iddialara cevap verirken, AKP hükümeti olarak çözüm sonucunda neyi hedefledikleri hakkında açıklamalada bulundu. Ali Ercoşkun'un açıklamaları şu şekilde;
“YANLIŞLARI VE EKSİKLERİ OLABİLİR AMA SONUÇ ÖNEMLİ”
Bizim her zaman millet olarak uyguladığımız bir düsturumuz var; eğer bir işte hayırlı bir konuşma yapmayacaksak o zaman sükut etmek her zaman daha iyidir. Burada hiç olmazsa sükut edip sürece katkıda bulunmak lazım. Yanlışları ve eksikleri olabilir ama sonuç önemli. Ben sonucun tüm Türkiye tarafından çok ciddi bir ümitle, umutla beklendiğini görüyorum.
“BU SÜRECİN BİR TANE SEBEBİ DE YOK”
Biz Akil İnsanlar Heyeti toplantılarda bulunmuyoruz. Bunun altını çizmek lazım. Burada sürecin içindeki en önemli unsur Akil İnsanlar çalışması değil. Bu sürecin içerisindeki ufak bir parça. Burada tüm Türkiye'yi, hatta bölgeyi, belki de dünyadaki dengeleri önemli kılan bir süreç yaşıyoruz. Türkiye'nin birlik ve beraberliği, bir karış toprağı, bayrağı, dili bunları düşündüğümüz zaman geçmişte yaşadığımız 30 yıllık terör sürecini ve bununla alakalı ödenen bedelleri düşündüğümüz zaman ben sadece ekonomik bedelleri kastetmiyorum. 30 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği çok önemli bir süreçten bahsediyorum. Bu sürecin bir tane sebebi de yok. Uyuşturucudan siyasi rekabete, enerjiden birçok farklı unsura kadar bileşeni olan bir problem bu. Sonuçta bu problem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerine bir bedel yükledi bu zaman kadar. Şuanda tüm dünya biliyor ki; Türkiye bu sorunu kendine düşen güçle, kuvvetle ortadan kaldırdıktan sonra, geçtiğimiz on yıllık başarısını ikiye, üçe, beşe katlayarak önümüzdeki sürece adım atacak. Bu da en önem verilmesi gereken taraf. Dolayısıyla akil insanlar süreci konunun içinde ufak parça.
“TOPLUMDA BELLİ KARŞILIKLARI OLAN İNSANLAR”
Akil insanların tüm Türkiye çapında yaptığı çalışmaların bir karşılığı olabilir. Sonuçta bir siyasi partiden insanlar değil, hepsinin toplumda belli karşılıkları olan insanlar. Bu insanlar hem toplumun nabzını tutma hem de kendi bilgi birikimlerini anlatma noktasında çalışma yapıyorlar. Fakat burada yaptıkları çalışmadan ziyade bu işin sonucu önemli. Bizim şöyle bir düsturumuz var her zaman millet olarak uyguladığımız; eğer bir işte hayırlı bir konuşma yapmayacaksak o zaman sükut etmek her zaman daha iyidir. Burada hiç olmazsa sükut edip sürece katkıda bulunmak lazım. Yanlışları ve eksikleri olabilir ama sonuç önemli. Ben sonucun çok ciddi bir ümitle, umutla beklendiğini tüm Türkiye tarafından görüyorum. En azından iki gündür Bolu'dayım. Hem esnaf ziyaretleri yaptım, hem programlara katıldım. Gördüğüm de bu. Gerçekten toplumun her kesimi bu süreç hayırlı bir şekilde neticelensin anlamında ciddi bir katkı koyuyor. Muhakkak ki yanlışlar, eksikler olacak. Ama bunları el birliği ile üstesinden gelecek güce, kuvvete, kudrete Türkiye Cumhuriyeti sahiptir. Bu hükümet ve
“BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZDAN TAVİZİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”