Ak Parti mevcut Milletvekili, Ak Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yakın oranlarda, artı-eksi bir iki puan fark edebilecek bir oranda netice alacağımız kanaatindeyim. Şu anda bu neticeyle de 3 milletvekilliğinin üçünü de kazanacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Emrah Öget

“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ ÇOK KUVVETLİ BİR TEŞKİLATA SAHİP OLMAMIZ”

Seçim çalışmalarıyla ilgili olarak ilçe ziyaretlerinden bahseden Ali Ercoşkun, Bir süre ara verdik malum seçim çalışmaları oldukça yoğun durumda sabah 8 de başlayıp gece yarım, bire kadar, bazen 2'ye kadar süren tempolarda devam ediyor. Ak Parti milletvekilleri olarak bu tempoda ilk başta bir tur, üç milletvekili arkadaşımızla beraber ilçe ziyaretlerini gerçekleştirdik, buradaki maksat tam kadro o ilçede tüm vatandaşla bir araya gelmek. Biliyorsunuz ilçelerimiz esnaf ziyareti veya resmi kurum ziyareti anlamında bir gün içerisinde tamamıyla ziyaret edilebiliyor, Gerede dışında. Ama ilk önce bu turu atlattıktan sonra her milletvekili adayı ve teşkilatın her parçası ayrı ayrı bu çalışmalara devam ediyor. Hep söylüyorum Bolu 492 köy, 1150 mahalleden oluşuyor diye ve 250 km'lik bir coğrafyaya yayılıyor diye. Özellikle söylüyorum, biz istesek de, 24 saati sonuna kadar kullansak da bu coğrafyanın tamamını, 492 köyü, 1150 mahalleyi tek başına Ali Ercoşkun olarak ziyaret edemem. Ben bundan önce yapmış olduğum çalışmalarla vatandaşın karşısında olmak durumundayım, aynı şekilde diğer milletvekili arkadaşlarda. 3.5-4 yıllık bir performansımız söz konusu gerek mecliste, gerekse Bolu'nun her köşesinde, dolayısıyla bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar, gerçekleştirdiğimiz ziyaretler bizim karnemiz. Seçim döneminde de en büyük avantajımız çok kuvvetli bir teşkilata sahip olmamız” dedi.

“KÖYLERİMİZİN TAMAMINA YAKININI TARAMIŞ DURUMDAYIZ”

Köy ziyaretleri ile ilgili konuşan Ali Ercoşkun: Ben buradan özellikle Merkez İlçe Başkanı'na teşekkür etmek istiyorum 112 tane köyümüz var. Biz seçimin olmasına 20 gün varken köylerimizin tamamına yakınını taramış durumdayız. Şimdi Merkez İlçe Başkanımızla Kındıra köyüne, Gökpınar köyüne çok yoğun katılımlı 2 toplantı düzenledik. Bolu'nun değerleri vardır, biliyorsunuz Alt Yaka denir, Üst Yaka denir, Sazak denir veya Çele grubu denir. Böyle farklı yerlerde bölgesel toplantılarla bu süreci merkezde devam ettirmeyi düşünüyoruz, ama ilçelerde daha rahat bir çalışma ortamımız var çünkü Kıbrısçık'ın 22 köyü var ve 22 tane köyüne geçmişte bilfiil ziyaret etmiş milletvekilleriyiz. Mengen'in 55 köyü var ve bu 55 köyü ziyaret etmiş durumdayız veya Yeniçağ'ın 18 köyü var. Bu 18 köyü ziyaret etmiş durumdayız, bunlar bizlerin avantajları ve buradaki vatandaşlar ve bizim mesai arkadaşlarımız, yani buradan kastım muhtarlar, il genel meclis üyeleri, teşkilatlarla devamlı irtibat içinde olduğumuz için açıkçası bu avantajı seçim süresince de görmüş durumdayız. Kuvvetli bir teşkilatla Bolu'nun her bir köşesindeki çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

“7 HAZİRAN AKŞAMINDA 3 MİLLETVEKİLLİĞİNİN ÜÇÜNÜ DE KAZANACAĞIMIZI BİZE GÖSTERİYOR”

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Bolu'ya gelmesini değerlendiren Ali Ercoşkun: Ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bir sefer değil her bölgeye iki sefer ziyaret edebilecek seçim çalışması gerçekleştiriyoruz. Tabi bu seçimde önemli bir gelişme oldu, Sayın Başbakanımız özellikle il kongresine geldiği zaman il kongrelerinde gittiğim illerin mitingine katılmayacağım, miting yapmayacağım demişti, çünkü il kongresi için zaten ziyaret ettim, aynı program yoğunluğunun Başbakanımızda olduğunu düşünürseniz bizim de içimiz burulmuştu. Ama tamam demiştik, başarılı bir il kongresi geçti, Sayın Başbakanımız da Ankara'daki çeşitli toplantılarda bunlardan bahsettiler, ama bu kadar yoğunluk içerisinde Sayın Başbakanımız bizim ısrarımızı kırmadı ve Salı günü akşam saat 19 da Belediye meydanında Başbakanımız, Genel Başkanımız bir miting gerçekleştirecek, gerçekleştireceğiz. Bu da bizim için oldukça mutluluk verici bir olay. Aslında bu şunu da gösteriyor, biz biliyorsunuz geçtiğimiz seçimlerde çeşitli hesaplamalar da yapmıştık, milletvekilliği adedinde bir milletvekilini kaybettik, oy oranımızı 6-7 puan arttırmamıza rağmen. Sayın Başbakanın gelişi aslında evet seçim başlarken bir atmosfer var, süreç devam ederken atmosfer değişiyor, tabiri caizse herkes istim üzerinde çalışıyor. Netice sandıktan çıkacak, sandıktan çıkacak neticeye milletin iradesine saygımız sonsuz ama biz görüyoruz ki; devamlı yükselen bir trendle Bolu içerisinde Ak Parti teşkilatları bu çalışmayı sergiliyor. Partimiz de biliyorsunuz çok teknik çalışmalara da ortaya koyuyor, kamuoyu yoklamaları yaptırır, bunu bir sefer değil süreç içinde birkaç sefer yaptırır ve buralarda da yükselen trendi gördüğü için Sayın Başbakanımız bize bu manada destek vermek için bu ziyareti istiyor diye düşünüyorum. Bu da 7 Haziran akşamında 3 Milletvekilliğinin üçünü de kazanacağımızı bize gösteriyor kanaatindeyim. Ben Bolu'nun tamamını gezdikten sonra kanaatlerimi paylaşırım demiştim daha önce, Bolu'nun her köşesinde bir tur attıktan sonra oldukça iyi durumda olduğumuzu gördüm. Cumhurbaşkanlığı seçiminde zaten çok iyi bir netice aldık %66'lık oran, 2011 de aldığımız %59'luk orandan 7 puan yukarda ama ben yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yakın oranlarda artı eksi bir iki puan fark edebilecek bir oranda netice alacağımız kanaatindeyim. Şu anda bu neticeyle de 3 milletvekilliğinin üçünü de kazanacağımızı düşünüyorum . Tabi 20 gün az bir zaman değil, bu 20 günde de aynı tempoyla hiç durmadan çalışmak durumundayız. Bunu da gerçekleştirecek güce sahibiz.” ifadelerine yer verdi.

“BOLU'MUZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Seçim çalışmalarına devam ederken bir yandan da mevcut Milletvekili olmasından dolayı yapılan diğer çalışmalardan bahseden Ali Ercoşkun: Tabi bir taraftan milletvekili adayı iken diğer taraftan mevcut milletvekilliği görevimiz de devam ediyor. Dolayısıyla Bolu'nun her köşesinde devam eden işlerle alakalı da ister istemez hem seçim çalışmaları yaparken hem de bu işleri takip etmemiz söz konusu. Ben buradan özellikle Bolu merkezi ilgilendiren bir konuda bilgilendirme yapmak istiyorum. Çünkü biliyorsunuz gerçekten çok önemli bir proje olan Gölköy'deki içme suyu rezervinin bir kanal vasıtasıyla arıtma tesisine basılması ve orada arıtılarak Bolu'ya verilmesi söz konusu. Buradaki borularında geçtiğimiz dönemde patladığını biliyoruz. Boru çeşidi ve borunun aynı zamanda belki de montajı ile ilgili bir sıkıntı. Fakat biz bunu defalarca Devlet Su İşlerinden sorumlu bakanımız, Orman ve Su İşleri bakanımız Veysel Eroğlu'yla paylaşmıştık. Sayın bakanımızda bir talimat verdi ve tüm etütleri yapıldıktan sonra bu boruların kalması, ilave olarak çelik boru tesisi ile alakalı olarak bir talimat söz konusu oldu. Biz bu işi takip ettik, Kalkınma Bakanlığı tarafındaki işlemlerde şuanda son noktaya gelmiş durumda. Şuanda biliyorsunuz tüm yatırım programları kalkınma bakanlığında onaydan geçiyor. Burada bir yanlış anlaşılma vardı sanki hani mevcut sisteme ilave bir sistem gereksiz bir sistem gibi bir algılama söz konusuydu, ama Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve ilgili genel müdürle birebir ben şahsen yaptığım görüşmeler neticesinde bu yanlış anlaşılmaları da ortadan kaldırdık. Şuanda teknik yazışma devam ediyor. Ama buradan mevcut o çtp denen boruların çelik borularla destekleneceği, daha doğrusu çelik borularla yeni bir hat çekileceği ama eski boruların da kalacağı, çünkü herhangi bir durumda eski hattan da faydalanılabilir. Bolu'muza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“AKIL SIR ERDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Bir süre gündemi meşgul eden İzzet Baysal Devlet Hastanesinin kapatılacağına yönelik iddialarla ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Ercoşkun: Bolu'daki sağlık sisteminden ciddi manada memnunuz, fakat yukarıdaki hastanenin kapasitesini tam olarak kullanamıyoruz. 1 katı boş durumda, dolayısıyla kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanabilmek, tam kapasite ile kullanabilmek için İzzet Baysal Vakfının ve Vakıf Başkanı Ahmet Baysal'ın da görüşleri doğrultusunda buranın bir bölge hastanesine çevrilmesiyle alakalı bir istişare süreci devam ediyordu. Gerek Sağlık Bakanlığıyla gerekse vakıfla gerekse Bolu'daki sağlık yetkilileriyle. Bunlarda neticelendi, sonuçta ileriki süreçte mevcut binanın eksiklerinin giderilerek bir bölge hastanesine, bir branş hastanesine çevrilmesi ile alakalı genel bir kanaat oluştu. Artık bundan sonra bu süreci takip etmemiz gerekir. Dolayısıyla bize burada düşen İzzet Baysal‘ın Bolu'ya emaneti olan tüm kurumlara, mekanlara sahip çıkmak ve bunları tam kapasiteyle en verimli şekilde kullanabilmek. Bu konuda da üstümüze ne düşerse bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Onun dışındaki tüm değerlendirmeler maalesef yaklaşan seçim öncesi kafa karıştırmaya yönelik değerlendirmeler oluyor. Biz bunu Mengen'de yaşadık, nasıl yaşadık? Mengen, Mudurnu ve Göynük'te üç hastane kararı aldı sağlık bakanlığı, yeni hastane yapma kararı aldı. Bu kararı biz kamuoyuyla paylaşırken muhalefet milletvekilimiz maalesef kalktı dedi ki; Mengen'deki hastaneyi kapatıyorlar. Hani bir laf vardır ya yukarıda söyle aşağı çarşıda kendin inanırsın. Çok anlamsız geldi bize o esnada, çünkü yeni hastane kararı almışız, yatırım programına giriyor, birisi de kalkıyor diyor ki hastane kapanıyor. Böyle bir durumda ister istemez komiğimize gitti. Yani bu kadar kısa süreli bir yanlış bilgilendirme yapılabilir mi diye. Ama sonradan bir baktık Mengen'de gerçekten bu söylem iş yaptı. Biz hastanenin kapanmadığını, yeni hastane yapılacağını açıklamamıza rağmen kalktılar bir de eylem yaptılar. Biz hastanenin temelini atınca bu seferde dediler ki; ya biz itiraz ettik eylem yaptık yeni hastane yapmak zorunda kaldılar diye de üste çıktılar. Akıl sır erdirmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

“ONLAR BİR TARAFTAN KONUŞURKEN BİZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Muhalefete yüklenen Ali Ercoşkun: Biz siyaseti polemik üzerinden yapmıyoruz. Gerçekten hani bir tabirimiz vardır ya onlar konuşur Ak Parti yapar diye. Gerçekten onlar bir taraftan konuşurken biz gerçekleştiriyoruz. Bunun en önemli örneği Mengen hastane örneği çünkü hastane yapıldı, bitirildi, faaliyette şuan, Göynükteki hastane bitmek üzere %95 seviyesinde. Ama Mudurnu'da aynı dönemde kararı alınan, ödeneği ayrılan, parası hazır olan Mudurnu hastanesi maalesef Mudurnu Belediyesinin gerekli imar değişikliğini yapmaması yüzünden temeli bile atılamadı. Yani bu kadar tirajı komik bir durum söz konusu. Dolayısıyla bakıyorsunuz hep bir seçim öncesi acaba nasıl bir yalan söylersem bu yalan tutar. Bu insanlar bu yalanın hani doğrusunu öğreninceye kadar biz burada ne rant elde edebiliriz diye gerçekten oturulup düşünülüyor. Benim anladığım bu ve onun üzerinden de bir seçim süreci yürütülüyor. Ama bizim bunlarla uğraşacak vaktimiz yok açıkçası, biz sadece kendi yaptıklarımızı anlatmak, kendimizi ifade etmek üzerine bir seçim stratejisi yürütüyoruz. Hiç kimsenin ne yaptığı, ne söylediği, nasıl hareket ettiği, hangi seçim stratejisiyle hareket ettiği bizi ilgilendirmiyor açıkçası. Çünkü evet demokrasinin vazgeçilmez ögeleri siyasi partiler. Her siyasi parti kendini ifade edecek ama sonuçta millet sandıkta kararını verecek. O karar neyse de herkes saygı duyacak. Biz buna inanıyoruz, bu doğrultuda hareket ediyoruz” diye konuştu.