Neuss itfaiye ekibi eski cezaevinde Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri ile yangın tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatla ile ilgili konuşan Neuss Belediyesi İtfaiye Müdürü joahıun Elbınger, bu tür olaylarda başarılı olabilmek için, görevlilere deneyim kazandırmanın önemli olduğunu söyledi.
Bolu Belediyesi'nin misafiri olarak Bolu'ya gelen Neuss Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Bolu Belediyesi ile birlikte eğitim amaçlı Borazanlar Mahallesi'nde bulunan eski açık cezaevine yangın tatbikatı yaptı. Yangın alarmı verilmesinin ardından cezaevine çok sayıda itfaiye ekibi ve 112 Acil ekibi sevk edildi. Personeli bilgilendirmek için yapılan tatbikat ile ilgili açıklama yapan Neuss Belediyesi İtfaiye Müdürü Joahıun Elbınger, Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri ile birlikte gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdik. Senaryo gereği cezaevinin çamaşırhane bölümünde çıkan yangını kontrol altına almak için biz çalışma yaptık. Bolu Belediyesi ekipleri ise senaryo gereği mahkumları kurtarmak için çalışma yaptı. Bizim Almanya'da şapka ile söndürülecek diye tabir ettiğimiz yangınlar vardır öyle bir yangın değildi. Büyük bir yangındı, alevleri söndürmek için uzun süre uğraştık. Bu yangını kendi aramızda istişare edeceğiz. Birbirimize önerilerimizi sunacağız. İtfaiyecilikte en önemli şeyin çalışmak çalışmak olduğunu burada bir kez daha görmüş ve burada tatbik etmiş olduk” dedi.
Bolu Belediyesi İtfaiye eri Erhan Bahçıvancı da tatbikatı değerlendirdi. Bahçıvancı, Neuss'lu itfaiyeciler ile cezaevinde başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Yangına müdahale konusunda bizden farklı ne yapıyorlar diye gözlemle fırsatımız oldu. Bir nevi eğitim gibi bir tatbikat oldu. Her şey için Neuss'lu itfaiyecilere teşekkür ederiz” dedi.