İftar programı için Kıbrıscık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada; İlçemiz Alanhimmetler Köyü'nde iftar programı düzenlendi. Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet BİLGİN‘in önderliğinde köy sakinleri ve buralı olup da dışarıda ikamet eden vatandaşlar tarafından organize edilen iftar programına yoğun bir katılımın olduğu görüldü. Programa katılan ilçe Kaymakamımız Mustafa KÖLEOĞLU Ramazan ayı birlik, beraberlik ayıdır. Manevi duyguların en yoğun olarak yaşandığı bu ayda bu birlik ve beraberliği sağlamak adına sıla-i rahim yapan siz değerli hemşehrilerimizle birlikte olmanın memnuniyetini yaşıyor, bu etkinliği organize eden, düzenleyen, katkı sunan ve uzaktan yakından gelerek katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. İftarın ardından Köy Camisinde teravih namazı kılındı. Programa İlçe Kaymakamının yanı sıra Belediye Başkanı Emin Tekemen, İlçe Jandarma Komutanı Metin Özür, İlçe Emniyet Amiri Murat Şeker, birim amirleri ve köy halkımız katıldı.

Kıbrıscıklı İş Adamı Mehmet Bilgin ise yaptığı selamlamada şu ifadelere yer verdi. Birlikte olan Kıbrıscık İlçemizin değerli yöneticileri, kardeşlerimiz, Kaymakamımız Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanımız Emin Tekemen, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ergin Atmaca, İlçe Müftümüz Sinan Yıldız İlçe Emniyet Amirimiz Murat Şeker, İlçe Karakol Komutanımız Metin Özür, Belediye Yazı İşleri Müdürümüz Dursun Demir, İlçe Sağlık Müdürü Afer Bilgin ve bir çok ilden buraya gelerek bizlere katılan herkese çok teşekkür ederiz. Köyümüze gelerek bizlerle beraber olan yağmurlu ve soğuk gecemize köylülerimizin sıcaklığını katan değerli misafirlerimize bizlerle beraber oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

İftarın ardından Eski Köy Konağında bir arada olan köylülerle ve ilçe yöneticileri ile toplantılar yapıldı. Ayrıca Alanhimmetler Mahallesinde yapılacaklar konuşuldu. Kıbrıscık Müftüsünün eşliğinde Teravi Namazı kılındı. Birlik ve beraberliğe, şehitlere, Atatürk'e yapılan duadan sonra tekrar köy konağında sohbete başlanarak köylülerle kaynaşma içinde Kıbrıscık'tan gelen misafirler yolcu edildi. Daha sonra eski köy konağında başlanan toplantıda köy içi yapılacak işler masaya yatırıldı.

Aşama aşama bunların üzerinden geçilerek kısa sürede Alanhimmetler köyüne ait derneğin kurulmasına ve geçici başkanlığın Durmuş Bahşi tarafından yürütülmesine karar verildi. Köy Yemekhanesinin dışının boyanmasına, yeni tuvalet ve abdest alma mekanı yapılmasına, cami etrafının parke taşı ile kaplanmasına, ramazan boyunca köylülerin iftar yemeklerinin verilmesine devam edileceğine karar verildi. Gece saat 24:00 civarlarında toplantı sonlandırılarak köy dışından gelen misafirlerin ayrılmasıyla gece sonlandırıldı. A. Haktan Yamantürk