BBP İl Başkanı Mahmut Alan, AİBÜ BESYO'da sınav sonuçları hesaplamasında hata olduğunu iddia ederek AİBÜ'nün resmi internet sitesinde bu sonuçların üç kez değiştirildiğini savundu. Alan bu sebeple mağdur olan 9 öğrenci olduğunu belirterek, öğrencilerin hayalleriyle oynandığını söyledi.

AİBÜ BESYO'da sınav sonuçlarının 3 kez değiştirildiğini iddia etti.

BBP İl Başkanı Mahmut Ala AİBÜ BESYO'da sınav sonuçlarının 3 kez değiştirildiğini iddia etti. Alan, Beden Eğitimi ve Spor Okulları arasında en şeffaf, en hızlı sonuca ulaşan sınav modellerini hesaplayan AİBÜ son yıllarda nedense sınav sonuçları hesaplamasında hata yapıyor. Akademik açıdan yetersiz bir üniversite miyiz biz?” dedi.

Alan, AİBÜ BESYO'da sınavla alakalı sıkıntılar bizim tespit ettiğimiz. AİBÜ'nün resmi internet sitesinde yayınlanan sınavı kazandığı belirtilen resmi belge. Bu çocuklar siteye baktığında üniversiteyi kazandıklarını görüyor. Yaklaşık 9 kişi. 12. Sıradan başlıyor, aşağıya doğru 9 kişi ertesi gün yeniden baktıklarında listenin değiştiğini görüyor. 2. Listede de şöyle gariplik var. Bu 9 kişi kaydığında arka arkaya olması gerekirken dağınık şekilde kaymış. Yedeğe alınmış kazanan çocuklar. Beden Eğitimi ve Spor Okulları arasında en şeffaf, en hızlı sonuca ulaşan sınav modellerini hesaplayan AİBÜ son yıllarda nedense sınav sonuçları hesaplamasında hata yapıyor. Akademik açıdan yetersiz bir üniversite miyiz bunu soruyorum. Bu sitede kazandığını sanan arkadaşlar ertesi gün kazanamadığını görünce düşünün ne kadar psikolojik sıkıntıya düşüyor, hayalleri yıkılıyor. YÖK'ün AİBÜ BESYO Komisyonunun bu hatayı acilen düzeltmesini istiyoruz” dedi.

“9 ÖĞRENCİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

Öğrencilerin isimlerini kamuoyu ile paylaşan Alan, Eftal Kırca, Yunus Emre Arslan, Ahmet Uğurkan, İlker Yıldıztaç, Timuçin Gülden, Muhammet Kuzgun, Hüseyin Adıyaman, Samet Akın, Berkay Furkan Demirbaş bu liste ilk yayınladığında kazandı gözüktü; kazandıklarını sandılar ama daha sonra kazanmadı gözüktüler. Üniversitenin resmi sitesinden yayınlanan bu liste benim tespitime göre 3 kere değişti. Bu sorunun bir an önce yetkililerce giderilip mağdur gençlerimizin bir an önce hayallerine kavuşmasını rica ediyorum. Bu hayati bir mesele. Bir insanın geleceğiyle oynuyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi