İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nin kapanmayacağını söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu'nu siyasetçi gibi davranarak halkı kandırdığını söyleyen BBP İl Başkanı Alan, Tahaoğlu'nun dürüst davranmadığını söyledi. Alan, Sen halka hizmete geldin. Lütfen doğruları konuş. Laf boşluğu bulup da ‘Zaten kapatmayacağız' diye konuşma, dürüst ol. Biz de biliyoruz bu hastanenin kapanmayacağını. Ama sen AMATEM olacağını söylemedin” dedi.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nin kamuoyuna kapatılmayacağını söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu'na BBP İl Başkanı Mahmut Alan'dan sert eleştiri geldi. Hastanenin kapatılmayacağının bilindiğini söyleyen Alan Biz de biliyoruz bu hastanenin kapanmayacağını ama mevcut hastane olarak devam etmeyeceğini de biliyoruz. Neden bu halka doğru söylenmiyor ve bir siyasetçi gibi yanıltıyor? Ayrıca ağzı çok iyi laf yapıyor bence siyasete başlayabilir, başarılı olacaktır” dedi.

BBP'li Alan, Hastaneler kapanmayacak ama mevcut olarak da devam etmeyecek. Şuan Köroğlu Devlet Hastanesi'ndeki, Kadın Doğum Hastanesi'ndeki sıkıntıları herkes biliyor. İnsanlar balık istifi gibi sıra bekliyor. Bir doktor günde 60-70 kişiye bakıyor. Mevcut hastane de içi boşaltılmak suretiyle yapılan ciroları zarar göstererek genel kurula hastane zarar ediyor görünümü verilerek AMATEM yapılması hedefleniyor. Yapılmasın demiyoruz ama neden bu halkın elindeki adının da İzzet Baysal olduğu bir ünite kapatılarak AMATEM yapılıyor? Başka yere yapılabilir. Burayı kapatarak AMATEM neden yapılmak isteniyor? Tahaoğlu bence halka hizmete geldiğini unutmuş durumda. Sen halka hizmete geldin. Lütfen doğruları konuş. Laf boşluğu bulup da ‘Zaten kapatmayacağız' diye konuşma, dürüst ol. Doğrusu neyse onu söyle. Kapanmayacak ama şu olacak diye eklemeni beklerdik. Dürüst olmanı beklerdik. Hastanelerin durumunu da takip edeceğiz” Alan ayrıca Mudurnu ve Karacasu'da da yapılacağı söylenen ve onayı alınan hastanelerin de hala yapımlarının başlamadığını belirtti. Alan, Ayrıca Mudurnu ve Karacasu'da yapılacağı söylenen ve onayı alınan 700 kişilik hastanenin neden hala yapımına başlanmadı? Onu da buradan sormak gerekiyor. Lütfen bunun da bir açıklaması yapılsın” dedi. Haber Merkezi