İstifasıyla Hüseyin İka'nın Başbakan'a karşı çıktığını söyleyen BBP'li Mahmut Alan, İka'nın istifasının AK Parti'ye geçmiş olmanın verdiği pişmanlıktan kaynaklandığını belirtti.

BBP Milletvekili aday adayı Mahmut Alan İl binasında düzenlediği basın toplantısında Hüseyin İka'nın Belediye Başkan Yardımcılığından istifa etmesini değerlendirdi. Alan düzenlediği basın toplantısında, Şimdi seçime az bir süre kaldı. Aday adayları da burada sırayla açıklıyorlar. Bolu kamuoyunda en dikkatimizi çeken en önemlisi Hüseyin İka'nın istifasıdır. Bence çok tartışmalı bir istifa. Çünkü Beşir Atalay, Başbakanımız Davutoğlu dediler ki; bizim İl Genel Meclisi'nde bile olsa her hangi bir kademe de görev yapan arkadaşımızı vekil adayı göstermeyeceğiz, bunu biz kendilerine en başta söylemiştik dediler. Ama buna rağmen bu görevde bulunan AKP'liler istifa edip, aday olacakmış gibi gözüküyor. Ama bizim düşüncemiz çok farklı ve şöyle bir tespitimiz var. Bunun aksini iddia eden varsa da çıkıp açıklayabilir. Hüseyin İka'nın istifasında şöyle bir şey gördüm. Birincisi Başbakan ve Beşir Atalay diyor ki görev alan bizden olanlar istifa edemez. Buna rağmen Hüseyin İka istifa ediyorsa ve aday olursa kendi Başbakanına karşı çıkmış olacak. Ya o zaman üstekiler yalan söylüyor ya da istifa edenler yalan söylüyor. İkincisi de Hüseyin İka'nın istifa etmesi bana göre, ben MHP'den AKP'ye geçtim, bundan çok pişmanım. Bu da benim için bir fırsat, istifa edeyim aday da olmayayım, böylece AKP'den kurtulayım diye istifa ettiğini düşünüyorum"

“SEÇİM GEZİLERİ ALIŞVERİŞE DÖNDÜ”

Seçimler partilerin yaptıkları seçim gezilerini ahlaki bulmadığını da açıklayan Alan; " Ben seçim gezilerini ahlaki bulmuyorum. Çünkü seçim gezileri artık alışverişe döndü. Yani gidiyorsunuz bir yere giriyorsunuz ve diyorsunuz ki vatandaşa ben size bunu yapacağım, şunu yapacağım bana oyunu ver diyorsunuz. Vatandaş da diyor ki sen bana ne vereceksin diyor. Artık seçim gezileri böylesine kötü bir pazarlık haline dönüştü. Millet cebini doldurmak için millet kendini bir yerlere getirmek için vekil olmak istiyor. Bunu vekil yapanlarda karşılığında bir şey istiyor. Bu bana göre dediğim gibi çok kötü bir durumdur. Bu ülkemizin kültür seviyesini ve bulunduğu yeri gösteren bir tablodur" diye açıkladı.

ADAYLIK ÜCRETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Seçim çalışmalarında harcanan paralara tepki gösteren Alan; "Seçim çalışmalarının harcamalarından da bahsedecek olursak eğer bir vekil adayı şimdi 15-20 bin liraya yakın rakamlar harcayacaktır. Çünkü araç gezecek, mazot masrafı olacaktır. İllaki çevresindeki insanlara zarar vermeden bu şekilde bunların giderlerini karşılayabilir. Yalnız duyduğumuz rakamlar korkunç derecededir. Yani bir vekil adayı 500 bin lira, 700 bin lira, 1 milyon lira gibi rakamlarda paralar harcıyor. Bunun hesabını sormazlar mı? Bu adam vekil olmak için bu kadar parayı harcıyorsa, vekil olunca bu harcadığı parayı nasıl yerine koyacak? Burada o zaman bir düzenbazlık var. Ben bu kadar harcanan paraya da karşıyım. Bana göre bir vekil adayının harcayacağı para 15-20 bin liradır. Benim bütçem bu şekildedir. Bana oy veren çalışmam için versin. Bana öyle para harcadım diye oy verecek arkadaşlar bana oy vermesin. Gitsin pazarlık ettiklerine oy versinler. Eğer bu vekil olacak aday kendi cebinden para harcıyorsa, çocuğunun rızkını veriyor. Burada bir kere hakka giriyor. Ancak partilerinden aldığı parayla bu seçim gezilerini yaparlarsa da işte senin benim paramla yanımıza gelip bizden oy istiyor. Böyle bir şey olamaz. Bu çok saçma bir düzendir. Ben kesinlikle böyle bir ortam da bulunmak dahi istemiyorum. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizdiği ilerleyeceğiz" diye tepki gösterdi. Haber Merkezi