Bolu Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan, parti binasında gerçekleştirdikleri basın toplantısında çevre illerden Bolu'ya uyuşturucu madde girişinin yoğun olduğunu belirterek çevre illerin emniyet müdürlerini göreve davet etti.

Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısına partililer ve basın mensupları katıldı. Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan, uyuşturucu madde kullanımında ülke genelinde olduğu gibi Bolu'da da artış gözlemlediklerini ifade etti. Uyuşturucu madde girişinin Bolu'ya çevre illerden olduğunu işaret eden Alan çevre illerin emniyet müdürlerini göreve davet etti. Alan ayrıca vatandaşları bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve şüpheli görülen araçların polise bildirilmesi gerektiğini söyledi. Alan basın toplantısında şunları söyledi;

Uyuşturucu konusu devamlı gündemimizde. Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bu konuda gerçekten önemli işler çıkartıyorlar ve yapılan operasyonlarla bu işin önüne geçilmeye çalışılıyor. Yine malum olduğunuz gibi iki gün önce bir operasyon gerçekleştirildi. Takip ediyoruz ve aynı zamanda yardımcı olmaya da çalışıyoruz.

ÇEVRE İLLERİN EMNİYET MÜDÜRLERİ BU İŞE BİR DUR DESİN

Burada dikkatimizi çeken bir konu var. Özellikle Bolu'ya yakın illerden hafta sonları yabancı plakalı araçlar alkol almak için şehrimize geliyorlar. belli bir saatten sonra aşırı sürat yaparak ve ses yaparak vatandaşlarımızı rahatsız ediyorlar. Çevre illerden gelen bu şahıslar Bolu'ya uyuşturucu madde getiriyorlar. Bu şahıslar yüzünden halkımız, çocuklarımız hep sıkıntı yaşıyor. Bolu polisimizde bu konuda sıkıntı yaşıyor. Ben buradan çevre illerde görev yapan emniyet müdürlerimize çağrıda bulunmak istiyorum; Eğer o makamlarda oturuyorlarsa görevlerini yapsınlar. onların illerinde ki it kopuk serseri ile uğraşacak durumumuz yok. Buraya gelen şahısları kendileri kontrol etsinler bu işe bir dur desinler.

ALKOLLÜ MEKANLAR DENETLENSİN

Biz biliyoruz ki Bolu'da uyuşturucu madde yetiştiriciliği yada satışının olmadığını biz biliyoruz. Biz Bolu polisimizle bu konuda çalışacağız onlara yardımcı olacağız bize gelen durumları kendilerine aktarmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi alkol testi yapar gibi uyuşturucu testi yapılıyor. Bu konuda gerekli denetimlerin bu cihazlarla yapılarak gerekli cezalandırmalarını yapılmasını istiyoruz. Okullarında açılmasını fırsat bilerek çocuklarımızı zehirliyorlar. Az miktarlarda bulundurarak sattırarak bu konuda ki yasal boşluktan istifade ediyorlar.