BBP İl Başkanı Alan vatandaşların, hastane yönetimlerinin ve Tıp Fakültesi hocalarının Tıp Fakültesi'nin eskisi bağımsız olmasını istediklerini söyleyerek Tıp Fakültesi'nin Kamu Hastaneler Birliği bünyesinden ayrılması gerektiğini belirtti. Alan, Birleşme olduktan sonra aksilikler başladı. Tıp Fakültesi'nin ayrılmasını istiyoruz. Halkın da isteği bu yönde” dedi.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan basın toplantısında Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Kamu Hastaneler Birliği bünyesinden ayrılması gerektiğini bildirdi.

Birleşme olduktan sonra Tıp Fakültesi'nde vatandaşın, yöneticilerin ve fakülte hocalarının sürekli sorun yaşadığını belirten Alan, Tıp Fakültesi'nde kalite hizmetin düştüğünü kaydetti. Alan'ın açıklaması şöyle:

DOĞRU BULMUYORUZ

Kamu birliği hastaneleri bütün hastaneleri birleştirdi. Tek çatı altında toplandı. Merkez ünite ile kadın doğum, Köroğlu hastanesiyle de üniversite hastanemiz ikisi aynı çatı altında ayrı ayrı yönetilmeye çalışılıyor. Burada vatandaşlarımızın hatta ve hatta bu hastanelerde çalışan yöneticilerimizin de zaman zaman şikayetlerini dile getiriyorlar. Burada bakanlığın vermiş olduğu kararı pek doğru bulmuyoruz.

MİLLETVEKİLLERİMİZDEN YARDIM İSTİYORUM

Bildiğim kadarıyla bazı illerde de bu birleşmeler karşı gelindi birleşme sağlanamadı. Bolu'da şimdi ben bunun bir sorun oluşturacağını düşünüyorum. Neden? Çünkü aynı çatı altında çift yönetim olmuş oluyor. Bir hastanenin zarar söz konusu olduğundan diğer hastane bunun yükünü çekmek zorunda kalıyor. Tedavi olmak için hastaneye gittiğinizde ücretlerin arttığını göreceğiz. Önceden hastaneye gittiğimizde bir tedavi aldığımızda 1 TL veriyorsak, şimdi 4-5 TL vereceğiz. Buda hastanenin statü atlamasından derece kazanmasından dolayı. Devlet vatandaşına hizmetle mükelleftir. Bu hizmeti verirken kademe atladığı için bunu neden vatandaşa yansıtıyor? Ben burada bizim milletvekillerimizden yardım istiyorum. Halkımız zaten asgari ücretle geçineneler ciddi anlamda sıkıntıdayken çok cüzi miktarlarda zam alırken birde hastanelere gittiklerinde böyle paralar ödemesi bizim yüreğimizi yakıyor. Biz buna sessiz kalamadık. Kamu Birliği Hastaneleri birleştikten sonra çeşitli aksilikler meydana geldi bunların giderileceğine inanıyoruz. Bolu için doğru yapılan herşeyin yanındayız. Fiyat artışları halkımızı hatta yöneticileri bile üzüyor. Yöneticiler bile yönetimdeki aksaklıktan dolayı rahatsızlık duyuyorlar.

KALİTELİ VE UCUZ HİZMET VERİLMELİ

Milletvekillerimiz lütfen bu konuyu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ile bir araya gelerek çözmeli. Vatandaşımıza daha kaliteli ve ucuz hizmet verilmeli. Burası Tıp Fakültesi iken çok büyük aksilikler yoktu ve çok iyi hizmet veriyordu ama birleşme olduktan sonra aksilikler başladı. Vatandaş da eski haline getirilip herhangi bir hastane ile bağı olmadan bağımsız hareket etmesi lazım. Eğer bunu vekillerimiz araştırsın Bolu için daha iyi olacaksa Tıp Fakültesi'nin ayrılmasını istiyoruz. Halkın da isteği bu yönde. Bir an önce bu konunun Genel Sekreterle bir araya gelip çözülmesi yönünde dileklerimiz var” Haber Merkezi