Büyük Birlik Partisi'nden 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan Mahmut Alan, listelerin seçim kuruluna verilmesinin ardından istifa ettiğini duyurdu. Kendisinin yerelde daha verimli çalışacağını söyleyen Alan, Ben genel merkezimizi çok dikkate alan biriyim. Genel başkanımızı çok seviyorum. O insanlar yerelde başarılı olursun, bizce milletvekili adaylığından geri çekil dediler”diye konuştu.

Kendisinin yerelde daha başarılı olacağını ifade eden ve milletvekili aday adaylığından istifa eden Mahmut Alan, Birinci ve üçüncü sıra Saadet Partisi'nden ikinci sıra ise Mehmet Tan olarak belirlendi. Ama Saadet Partisinin isimleri kesin gelmesi. Bu şu anlama geliyor, herkes aday adayı olabilir ben aday adayı oldum çünkü yüksek duygular hissediyordum. Halen daha hissediyorum. Milletvekili olmak, milletin vekili olmak istedik. Ama hem Bolu'daki yerel vatandaşımızın, hem geneldeki beni takip eden yaptıklarımızı, icraatlarımızı gören arkadaşlarımız hem genel merkezimiz benim yerelde daha başarılı olabileceğim konusunda beni uyardılar. Sen aday adayı oldun dediler ama senin yaptıklarına baktığımızda doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir insanız. Biz ayırt etmeyiz, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz dedik. Bu anlamda işi ehline bırakmak derler ya, biz seni burada daha ehil daha başarılı görüyoruz dediler. İlk defa burada açıklıyorum, hem partimin, hem vatandaşın söylediği bu yönde. Ama biz hiçbir zaman kimsenin makamında gözümüz olmadı. Allah razı olsun bütün siyasilerimizden, Bolu'ya kim hizmet ettiyse Allah hepsinden razı olsun. Bir belediye seçimi olacak, biz burada aday çıkmayı düşünüyoruz. Elimizden ne gelirse Bolu için yapacağız, yapmaya çalışacağız. Vatandaşa kulak tıkayamazsınız bu esasında bana göre nankörlüktür. Biraz da vatandaş sizi nerede görmek istiyorsa, orada olmanız lazım. Yani ille de vekil olacaksınız diye bir şey yok” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI OLURSAM, MAKAM KAPISINI SÖKTÜRECEĞİM”

Yerelde çalışmalarının devam edeceğini belediye başkanlığı için aday olması durumunda sloganının makam kapısını söktürmek olacağını kaydeden Alan, Sen vekil olursun ama halk sevmedikten sonra sadece adın vekil olur. Bütün siyasiler biliyorsunuz bir slogan belirler, benim de aklımdan geçen bir slogan var tabi. Ama buradaki sloganım yanlış anlaşılmasın. Üstüne basa basa söylüyorum, Alaaddin Yılmaz Bolu'ya gelmiş geçmiş belediye başkanları arasında sivrilmiş hizmet getirmiş bir başkandır. Yanlışları olacak çünkü hizmet var. Hizmet olan yerde yanlış da olacaktır. Bizim görevimiz bu eksiklikleri bildirmektir. Belediyenin makam kapısını menteşelerinden sökeceğim. Bu benim sloganım. Bu birini suçlamak için değil. Bunu niye yapacağım o benim için bir sembol. Benim vatandaştan gizli ne bir görüşmem, ne bir işim, ne bir başka bir anlaşmam olamaz. O kapı açık olacak herkes istediği gibi girecek. Tabi makamda da oturursak. Ben makamda oturan başkanlara karşıyım. Alaaddin Yılmaz'ı da o yüzden seviyorum. O makamda oturmuyor. Makamda oturmamak lazım” diye konuştu.

“BENİM KOMPLEKSİM YOK”

Birinci sırayı hak ettiğini fakat, yerelde daha başarılı olacağını söyleyen Alan, Benim kompleksim olmadı bugüne kadar. Ama ben iddia ediyorum, çıkalım vatandaşa soralım hangi partiden olursa olsun, hangi sıralama olursa olsun ben hakkettiğim yere verilmek isterim. Ben bir senedir bütün doru yapılan işleri ve problemleri söylemeye çalıştım. Ben birinci sırayı isterim niye istemeyeyim. Aday olmak için aday olmak var, milletvekili olmak için aday olmak var. Bir de işin ehli olmak var. Beni burada genel merkezim ve buradaki insanların söylediklerini dikkate aldığımızda işin ehli olarak Bolu'da daha başarılı olacağımız gözüküyor. O yüzden milletvekilliğini düşünme dediler. Ben de kırmadım. Benim bir kompleksim yok. Birinci sıra olmayıp da bana bunun sebepleri açıklanarak şu yüzden ikinci sıradasın deselerdi, yine kabul ederdim. Ama hakkımın kesinlikle birinci sıra olacağına inanıyorum. Hiç durmadım çünkü. Bunu kesinlikle insanlar kendini yüksekte görüyor gibi algılamasın. İşin hakkını vermek lazım. Kim çalışıyorsa, siyasi partisine bakmaksızın. Listeler açıklandı, herkes göreceğiz, aynı partili partilisine çamur atmaya başlayacak. Hangi parti olursa olsun, Bolu için çalışan kimse, o aday olsun. Bolu'ya faydalı olacaksa o belediye başkanı olsun. Bizim böyle bir kompleksimiz yok. Biz aday oluruz seçilemezsek yine çalışmaya devam ederiz. Ben genel merkezimizi çok dikkate alan biriyim. Genel başkanımızı çok seviyorum. O insanlar yerelde başarılı olursun, bizce milletvekili adaylığından geri çekil dediler, bunu da 10 gün önce konuşmuştuk. Böyle bir şey olacağı zaten belliydi ama listeler açıklanmadan kimseye açıklama yapmak istemedim. Burada açıklamak istedim. Vatanımıza milletimize hangi siyasi parti olursa olsun. Başarılı olsun, bizler aynı topraklarda yaşıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bolu için kim başarılı olacaksa o arkadaşımız vekil olsun. O arkadaşımız belediye başkanı olsun biz herkesi seviyoruz. Onlarda bizi sevsinler istiyoruz. Halkımızla beraber yönetelim biz bunu istiyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi