Geçen Pazartesi günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü sınav sonuçları ile ilgili bir takım iddialarda bulunan BBP İl Başkanı Mahmut Alan, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak, Ben hak ve doğrunun ortaya çıkması için çabaladım. Ama bu çabam esnasında değerli hocalarımız ve üniversitemizi kırdımsa özür dilerim” dedi.

HABER: EMRAH ÖGET

BBP İl Başkanı Mahmut Alan yaptığı yazılı açıklamada, AİBÜ'den ve bazı siyesilerden konuyla ilgili tarafıma cevap verilmişti. Verilen cevapta AİBÜ şaibe yok hesap hatası var demiş. Ben de zaten açıklamamda üniversitemizin en şeffaf ve kaliteli sınav modelini uyguladığını, ama sınav sonuçlarının hesaplanmasında hata yapıldığını söylemiştim. Dolayısı ile üniversite hatasını kabul etmiş ve düzeltmiştir. Kendilerine sizlerin aracılığı ile teşekkür ederim. Açıklamalarımda değerli üniversitemizi ve değerli hocalarımızı hedef almadığım aşikardır. Bunun en güzel örneği PKK'lı öğrenciler Sayın Rektörü tehdit ettiklerinde siyasi olarak bir tek ben BBP İl Başkanı olarak rektörümüzü desteklemiş ve kararından dolayı teşekkür etmiştim. Bizim tek derdimiz hatalı kim ise hatasını düzeltmesidir” ifadelerine yer verdi.

“AİBÜ, BOLU'NUN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDENDİR”

Mahmut Alan'ın geçtiğimiz Pazartesi günü AİBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ndeki sınav ile ilgili ortaya attığı iddialara AİBÜ rektörlüğü ve Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil cevap vermiş ve bu konuda aydınlığa kavuşturmuşlardı. Rektörlükten ve Adem Evcil'den gelen cevaplara istinaden konuşan BBP İl Başkanı Mahmut Alan, Yine açıklamama istinaden bazı kesimler çeşitli söylemlerde bulunmuşlardı. Ben sınav sonuçlarındaki hataları hem hocalarımızla hem öğrencilerimizin velileri ile görüşerek açıkladım. Elimdeki belgeleri sunarak hatanın düzeltilmesini istedim. Bulunduğum nokta temsil değil hizmet noktasıdır. Hizmet ettiğim dava gereği taraflarla görüşme sağlanmıştır. Üniversiteden özür dilenmem istenmişti. Ben hak ve doğrunun ortaya çıkması için çabaladım. Ama bu çabam esnasında değerli hocalarımızı ve üniversitemizi kırdımsa özür dilerim. AİBÜ, Bolu'nun en önemli değerlerindendir. Bizler bu değere gereksiz suçlamalar yapmayacak kadar Bolu'yu seven, bunun değerini en iyi bilenlerdeniz” dedi.