BBP Bolu Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan da Vali Zahteroğulları'nın görevden alınışı karşısında sessiz kalmadı. Girdiği internet kafede yazdığı basın açıklamasını haber merkezleriyle paylaşan Alan, Vali Zahteroğulları'na ithafen yayımladığı bildiride bu tayini kınadı. Daha önce ‘Valimiz meclis dolusu vekil eder' demiştim” diyen Alan Valimizi atayarak beni haklı çıkaran siyasi sisteme teşekkürü borç bilirim” şeklinde tepki gösterdi.

Vali Ahmet Zahteroğulları'nın ansızın görevden alınarak Ankara'ya atamasının yapılmasının şaşkınlığı sürüyor. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Bolu'da BBP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan da Zahteroğulları'nın Merkez'e çekilmesini kınadı. Alan, bildirisinde şu ifadeleri kullandı:

Bolu Valimiz Sayın Ahmet Zahteroğulları 'na ithafen

Kısa bir süre bolu da görev yapmasına rağmen halkın sevgisini kazanmış çalışkan bir valinin görevden alınmasını esefle kınıyorum. Hepimizin şahit olduğu üzere gerçekten çalışkan her meseleye objektif ve halkın içine inmiş bir Valimizdir Sayın Zahteroğulları. Tabiî ki vali atamaları olacaktır ama her sene de vali atarsanız şehrin kazanmış olduğu dinamiği bitirmiş olursunuz. Her yöneticinin farklı yönetim şekli vardır. Bolu tam birine aşlıyor, tam işte beklenen adam diyor ama siyasi oyunlar ve makam menfaat çıkarları hemen devreye giriyor. Sayın Valimiz birçok konuya kefil oldu ve bizzat ilgilendi. Sanki vekil edasında ben varım ey bolu halkı bana güvenin dedi. Çünkü baktı ki herkes kavga etmenin peşinde araya girip düzeltmek istedi. Şimdi Valimiz ödülünü alıyor.

Daha önce siz değerli basının aracılığıyla ‘Valimiz meclis dolusu vekil eder' demiştim. Valimizi atayarak beni haklı çıkaran siyasi sisteme teşekkürü borç bilirim. Bolu ya seslenmek istiyorum; bolu halkına sorulmadan ani bir kararla hizmet vermeye çalışan halkın içinde olan valiyi atayan siyasi oyunlar siz dur demedikçe hep var olacak ve Bolu'nun istikbali hep bu sistemin elinde olacaktır. Canlarının istediğini halka soranlar neden halkı ilgilendiren yöneticileri de halka sormazlar. Vali bir şehrin en önemli dinamiğidir. Kafanıza göre seçim hesaplarına valiler alet edilmemelidir. Bu bağlamda; Sayın Zahteroğulları'nın merkez valisi olarak atanmasını şiddetle kınıyor bolu halkının gereken cevabı vereceğini umuyorum… Su an bu basın açıklamasını internet cafede yazıyorum ve buradaki tüm halkın konuşmasına yeminle şahit oluyorum. Atamayı yapanların kulakları iyi çınlıyordur herkes anlam veremeyip birbirine soruyor” Haber Merkezi