Ak Parti Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Seyit Mahallesi halkıyla bir araya geldi. Mahalle Konağı'nda oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Alaaddin Yılmaz, Biz ikinci dönem belediye başkanı seçildiğimizde ilk çalışmamızı Seyit Mahallesi'nde gerçekleştirdik. Bizden önce sokaklarında çamurdan yürüyemeyen mahallede şu anda parke taşsız, kaldırımsız yol kalmadı. Mahalle halkının da bu çalışmalardan oldukça memnun olmasına rağmen bazılarının bu mahallede hiçbir çalışma yapmadığımızı söyleyebilmesi bizim ve halkın gözünde kendilerini gülünç duruma düşürmelerinden başka bir şey değildir” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında gece gündüz durmadan Bolu halkıyla bir araya gelen ve halkın sorunlarını ve isteklerini dinleyen Ak Parti Belediye Başkan Adayı ve mevcut Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, son olarak Seyit Mahallesi'ndeydi. Mahalle Konağı'nda oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen akşam toplantısında, Bolu Belediyesi'nin bu güne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Yılmaz, ayrıca belediye tarafından hayata geçirilen en büyük projelerden birisi olan Kent Bilgi Sistemi hakkında vatandaşlara görsel bir sunum gerçekleştirdi.
Bolu'nun, Kent Bilgi Sistemi'ni Türkiye'de en iyi uygulayan kentlerin başında olduğunu ve bu sistem ile belediyenin tamamen şeffaf bir hale geldiğini belirten Yılmaz, Bizden önceki dönemlerde Bolu Belediyesi'nden bir imar durumunu dahi öğrenmek zor hatta vatandaş olarak imkansızdı. Biz Kent Bilgi Sistemi'ni kurarak bu duruma bir son verdik. Halkımız artık bilgisayarlarından bu sisteme girerek istedikleri her türlü bilgiye ulaşabilir, evinin ve arsasının imar durumunu öğrenebilir, belediyeye olan her borcunu öğrenip online olarak kredi kartıyla oturduğu yerden ödeme de yapabilir. Ayrıca istek ve şikâyetlerini de yine bu sisteme girebilir ve takip edildiğini, şikâyetin ne aşamada olduğunu da öğrenebilir. Bu sistem ile ayrıca artık vatandaşlarımızın şikâyetleri takip edilmekte ve çözüm noktasında kimde tıkanıyorsa o kişilere hesabı sorulabilmektedir” diye konuştu.
“Çalışmaları görmezden gelenler halkın gözünde gülünç duruma düşüyor”
Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden toplantıda, Başkan Yılmaz mahalle sakinlerinin sorunlarını yanıtladı. Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı olarak ikinci defa seçildiklerinde ilk olarak Seyit Mahallesi'nden çalışmalara başladıklarını belirterek ; Seyit Mahallesi'ndeki halkın neredeyse tamamının bu çalışmalardan memnun olmasına rağmen, bazı kesimlerin çirkin siyasetlerini devam ettirerek burada hiçbir çalışma yapılmadığını söylemesi, kendilerini hem halkın hem de benim gözümde gülünç duruma düşürmelerinden başka bir şey değildir. Bizden önceki dönemde Seyit Mahallesi'nde sokaklarda çamurdan yürümek bile imkânsızken, şu anda baktığımızda bütün sokakların parke taşlı, kaldırımlı ve pırıl pırıl olduğunu görebilirsiniz. Yeni dönemde de biliyorsunuz D-100 Karayolunu buradan geçireceğiz ve bu sayede buralar oldukça hareketlenecek. Birde Karaçayır'da yapacağımız büyük göl projesinin de bir ucu nerdeyse buralara kadar ulaşacak ve bu proje ile de burası modern bir yer olacak. Bizim bütün çalışmalarımız Bolumuzun daha güzel bir kent haline gelmesi ve dünyada yaşanılabilir kentler arasında ilk sıralara girmesi içindir. Bu yolda çok büyük projeler ve çalışmalar gerçekleştirdik ve daha da çok çalışacağız. Bu güne kadar bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de destekleriniz ile birlikte Bolu daha da güzel bir kent olacak” diye konuştu.