Şubat Ayının ilk iki gününde etkili olan şiddetli lodosun sebep olduğu hasarların tespiti ile zarar gören ağaçlara müdahale edilmeye başlandı.

Ülkemizin özellikle batı kesimlerinde etkili olan lodos Bolu ilinde de oldukça etkili bir şekilde hissedilerek ormanlık alanlarda ki ağaçların büyük zarar görmesine neden oldu.

01 Şubat 2015 gecesi itibarıyla başlayıp 02 Şubat 2015 gününde de devam eden şiddetli lodos sebebiyle Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde bulunan Kökez ve Demirciler Orman İşletme Şefliklerinde yoğun olmak üzere Orman İşletme Müdürlüğünün büyük bölümünde, özellikle Göknar ağaç türünün yoğun bulunduğu meşcerelerde kırık ve devrikler oluştu. Oluşan bu kırık ve devriklerden dolayı yoğun trafiğe sahip Bolu – Seben Karayolu, Bolu – Kartalkaya Karayolu ve çok sayıda köy yollarında zaman zaman devriklerden dolayı yol kapanması sebebiyle trafikte aksamalar olmuşsa da Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince hızlı müdahaleleri sayesinde yollar kısa sürede ulaşıma açıldı.

Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde bulunan Bolu'nun tabiat harikası Gölcük Tabiat Parkı içinde de çok sayıda kırık ve devrikler medyana geldiği Lodosun dinmesiyle birlikte 03 Şubat 2015 Salı günü itibarıyla park içindeki ağaçların tespitlerine ve istihsaliyle beraber temizliğine başlandığı bildirildi. Haber Merkezi