Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, Abant, Gölcük ve Yedigöller'de alabalık avlama sezonunun açıldığını söyledi.
İl Müdürü Sezgin Akay, bölgede olta balıkçılığına ilginin yoğun olduğunu, meraklılarının alabalık av sezonunun açılmasını dört gözle beklediğini, sezonun açılmasıyla balıkçıların tabiat parklarına akın ettiğini anlattı.
Alabalık avlama sezonunun 1 Mart'ta başladığına dikkati çeken Akay, Abant, Gölcük ve Yedigöller'de alabalık avlama sezonu açıldı. Bu bölgelerde balık avlayanların kurallara uyması gerek. Serpme ve ağ gibi yasak yollarla avlanan avcılara ekiplerimiz tarafından gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır” diye konuştu.
“Abant'ı yılda 600 bin kişi ziyaret ediyor”
"Yılda yaklaşık 600 bin kişi Abant'ı ziyaret ediyor" diyen Akay, hafta sonları da Abant'a yaklaşık bin aracın giriş yaptığını kaydetti.
Tabiat parkındaki otopark çalışmasının tamamlandığını aktaran Akay, Abant Gölü çevresinde günübirlik piknik alanlarını tamamlamıştık, bu sene tuvaletler ve çevre temizliği için özenle çalışmaktayız. Abant Tabiat Parkı'nda mescit yoktu, 350 bin liraya mescit yaptık. Onu hizmete bu hafta açacağız. Vatandaşlarımız Abant'ta ibadetlerini de yapabilecek. Abant Gölü'nde yaşayan su samurlarına yönelik de çalışma yapılıyor. Su samurları, Abant Gölü'nün doğu ve batı bölümlerinde yaşıyor. Bunların yaşam alanlarını ve sayılarını tespit etmek için bölgeye foto kapanlar yerleştirdik ve takiplerini yapıyoruz” dedi.
Parktaki fayton ve atların da yıllardır ziyaretçilere hizmet verdiğini anlatan Akay, hizmet kalitesinin artırılması gerektiğine işaret etti.