AKP İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Bolu'nun taleplerini içeren dosya verildi. Başbakan Davutoğlu, dosya içerisinde kendisine ulaştırılan konular arasında yer alan Bolu'nun Kültür ve Turizm Bölgesi ilan edilmesi ve D-100 Karayolunun Bolu'nun güneyinden geçirilmesiyle ilgili talepler için kongrede söz verdi.

HABER: HAKAN AYDIN

Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Bolu'nun çözüm bekleyen sorunları ve taleplerinin içerisinde yer aldığı bir dosya taktim etti. Başkan Yılmaz tarafından Başbakana sunulan dosya içerisinde;

*Bolu'nun Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi ilan edilmesi

*D-100 Karayolu'nun kentin güneyine kaydırılarak, Güney Çevre Yolu'nun hayata geçirilmesi

*Şehir Stadyumunun Karaçayır bölgesinde hayata geçirilmeye çalışılan Olimpik alana kaydırılması

*Tekke ve Çele Barakları'na destek

*Gölcük'de 5 yıldız otel yapılması için gerekli olan izin

*Güney sulama kanallarının kapatılarak, boru içerisine alınması

*Karacasu-Gölcük arası teleferik ve ALP Kızağı Projesine destek

*Karadere Sularının, Şehir içme Suyu şebekesine bağlanması için yürütülen çalışmaya destek

DAVUTOĞLU SÖZ VERDİ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, il başkanlığı kongresinde kendisinden talep edilen bazı konular hakkında talimatlarını verdiğini belirterek, Bolu'ya söz verdi. Başbakan Davutoğlu, Bolu'nun Kültür ve Turizm Alanı ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanına talimat verdiğini belirtirken, Güney Çevre Yolu'nun da hayata geçirileceğini belirtti.