Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da birkaç çiftçinin ürettiği karpuzun il geneline yayılabilmesi için vaatlerde bulundu. Diyarbakır Karpuzu gibi Bolu karpuzunu da Türkiye'de marka yapmak istediklerini belirten Başkan Yılmaz, Karpuz üretirim diyen vatandaşlarımıza vaatlerde bulundu.

Bolu, mevsim sonu karpuzuyla sektörde pay sahibi olmayı hedefliyor. Bolu'da çok bilinmesede çiftçiler tarafından üretilen karpuzlar, mevsim sonu olması nedeniyle tezgahlarda alıcı buluyor. TÜİK verilerine göre Bolu'da 2013 yılında 170 ton karpuz üretildi.

Üretilen karpuzun ekonomiye kazandırılmasını isteyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çiftçilere vaatlerde bulundu. Karpuz üretimine Bolu Belediyesi tarafından belli bir süre destek verebileceklerini belirten Başkan Yılmaz, Karpuz deyince akımıza Diyarbakır, Adana gibi iller gelir. Ancak bu illerde şu anda karpuz üretimi sona erdi. Bolu'da ise bahçelerde mevsim sonu olmasına rağmen karpuz var. Karpuz üreten köylere gittiğinizde, karpuzu bahçeden çıkartıp önünüze koyarlar. Karpuz'un kentimizde alternatif ürün olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bunun için Bolu Belediyesi'nin üzerine düşen bir görev varsa yerine getiririz. Bir çiftçimiz karpuz üreteceğini belirtirse, Bolu Belediyesi olarak aylık 2 bin lira maaş, ürünün başında durabilmesi için evini yarız. Ayrıca çiftçide ürettiği karpuzu satarak ekonomik gelir elde edebilir” diye konuştu.

TÜİK karpuz üretimini mercek altına alan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Adana, Antalya ve İzmir'in ilk 3 sırayı aldığı araştırmaya göre, Bolu'da 2013 yılında 170 ton karpuz üretimi gerçekleştirildi.