Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda mevcut Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz seçim çalışmalarına Yukarı Çarşı'da devam etti. Yukarı Çarşı'yı tarihi dokusuyla beraber gelecek nesillere taşımak için Arasta Projesini hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Arasta projesinin birinci aşaması bitti. Bu proje tamamıyla bittiğinde Yukarı Çarşı'da ticari hareketlilik ivme kazanacak” dedi.
Yukarı Çarşı'da seçim çalışmalarına devam eden Başkan Yılmaz'a destek olmak için Ak Parti Belediye Başkan aday adayları Mücahit Kutlu ve Tahsin Akduman'da hazır bulundu. Başkan Yılmaz'ı dükkanlarının önünde karşılayan esnaf, Kültür Park ve yaya tüneli projesinin Yukarı Çarşı'ya hareketlilik kazandıracağını belirterek çalışmalarından dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.
“Çalışmaları görmezden gelemeyiz”
Esnaflar konuşmalarında, "Bolu hem şehircilik hem de sanayileşme açısından hızla gelişiyor. Belediye Başkanımızın bu gelişimdeki katkısını görüyoruz. Kendisi Bolu için birçok çalışma yaptı. Bu çalışmaları görmezden gelemeyiz. Başarılarının devamını diliyoruz" dediler.
“Yukarı Çarşı'nın geleceğe taşınması gerekiyor”
Yukarı Çarşı esnafı ve vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Başkan Yılmaz, Bolu'da çok güzel gelişmeler olduğunu belirterek esnafa Yukarı Çarşı'da ki ticari hareketliliği arttıracak Arasta Projesinin müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, Yukarı Çarşı ve Büyükcamii Mahallesi Bolu'nun hem en eski mahallesi hem de en eski çarşılarındandır. Burasının tamamının Sit alanı olması nedeniyle buraya insanlar zamanında Anıtlar Kurulundan izinler alarak binalar yapmışlar ama görüntü kirliliği oluşmuş. Göreve geldiğimizden bugüne buradaki dükkanların restore edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projelerin aşamaları çok yavaş ilerlerdi. Henüz birinci aşamayı geçtik. İki aşamalı bir projemiz daha var. Anıtlar Kurulu iki aşamalı projeyi kabul ettiğinde önümüzdeki Nisan-Mayıs aylarında Arasta Projesini burada hayata geçireceğiz. Burada ki dükkanların restorasyonunu yapacağız. Belki o zaman burası yarı kapalı bir çarşı haline dönüşecek. Bolu gelecekte turizm kenti, üniversite kenti olacaksa tek tarihi çarşısı olan Yukarı Çarşı'nın geleceğe taşınması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıl arasta projesi, pazar yeri, hisar tepesi ve kültür park projesini tamamladığımızda bütün projelerimiz birleşecek tarihi doku dediğimiz Bolu'nun ilk yerleşim yerlerinden bu bölge kalıcı olarak geleceğe taşınmış olacak. Bu çalışmalar neticesinde burada ki ticari hareketlilikte artacak” diye konuştu.