Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz işten çıkarılan işçilere destek için geldiği Demokrasi Meydanı'nda kendisi hakkında söylenen sözler için İl Genel Meclisi'nin yarı yarıya kaybedilmesinin sorumlusu bensem, ben ne büyük adammışım. Büyüklüğümle övünüyorum. Tek başımayım. İl genelindeki başarısızlığın hesabını vermesi gerekenler versinler” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeni ile Bolu Demokrasi Meydanı'nda eylem yapan Hizmet-İş Sendikası işçilerine eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da destek verdi. İmza kampanyasına katılan Eski Başkan Yılmaz, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“TAYYİP BEY BENİ KASTEDECEK KADAR ALAADDİN YILMAZ'I TANIMAYAN BİRİ DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği iddia edilen sözlere cevap veren Yılmaz, AK Partinin sadece Bolu'da değil, ilçelerde ve il genel meclisinde de kayıpları bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, Bolu'da sadece Bolu Belediyesini kaybetmediklerini ifade etti. Yılmaz şöyle devam etti; Eğer adayların karşısında pozisyon alanlar varsa, utansınlar. Eğer beni kastettiğini ifade ediyorsanız, Tayyip Bey bunu kastedecek kadar Aladdin Yılmaz'ı tanımayan biri değildir. Ak Parti'de herkes bu partiyi kullanmak için gelebilir ama Ak Parti'de herkes gider, ben tek başına, dün nasılsa bu gün de Bolu sokaklarında dolaşacak yiğit bir Aladdin Yılmaz'ım. Ben, idealist bir adamım. Türkiye'de kaç tane idealist adam kaldı, bunun hesabını vermesi gerekenler versinler” ifadelerini kullandı.

“BEN NE BÜYÜK ADAMMIŞIM”

Açıklamalarında seçim hakkında da konuşan Yılmaz, seçimin kaybedilmesinin sebebinin kendisine bağlanılmasına karşı Ben ne büyük adammışım” diye cevap vererek, Bolu'da sadece Belediye Başkanlığı kaybedilmedi. İl Genel Meclisi'nin yarı yarıya kaybı sağlandı. 2 ilçeyi daha kaybettik. 2 ilçede de bizden aday olmak isteyip aday yapmadığımız için bizim karşımıza çıkıp kazananlar oldu. Hatta 3 yerde. Türkiye'nin her yerinde seçimlerde, ufak tefek oynamalar olmuştur. Bolu alabora olmuştur. Eğer, 2 ilçe ve 1 beldenin kaybedilmesinin sorumlusu bensem ‘yiğit' olarak buradayım. Eğer, İl Genel Meclisi'nin yarı yarıya kaybedilmesinin sorumlusu bensem, ben ne büyük adammışım. Büyüklüğümle övünüyorum. Tek başımayım. Allah'a binlerce şükür bundan sonra da böyle devam edecek” şeklinde konuştu.