AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, ‘Facebook Buluşması' adı altında ikinci kez sosyal medyada Bolulular ile bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta ilki gerçekleşen ve oldukça büyük ilgi gören buluşmanın ikincisinde de Başkan Yılmaz'a 200'ün üzerinde soru geldi. Online olarak katılımcılardan gelen soruları anında cevaplayan Yılmaz, bu etkinliğin devam edeceğini ve herkesin istediği her soruyu sorarak yanıtlarını birebir alabileceğini söyledi.
‘Facebook Buluşması' adı altında geçtiğimiz hafta ilk defa Facebook arkadaşları ile online olarak bir araya gelen ve onlardan gelen bütün soruları yanıtlayan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, buluşmaların ikincisini gerçekleştirdi. İlk Facebook buluşmasında olduğu gibi ikincisinde de büyük ilgiyle karşılaşan Alaaddin Yılmaz, arkadaşlarından gelen 200'ün üzerinde soruyu yanıtladı. Gerek siyasi, gerek belediye hizmetleri, gerekse Bolu ile ilgili birbirinden farklı sorunun cevabını online olarak anında veren Yılmaz, etkinliğin ilerleyen günlerde devam edeceğini belirterek, herkesin istediği her soruyu sorabileceğini ve Bolu ile ilgili her türlü istek ve öneriyi paylaşabileceklerini söyledi.
İkinci Facebook Buluşması'nda öne çıkanlar ve Alaaddin Yılmaz'ın verdiği cevaplar ise şöyle:
Ahmet Fırat Burkucu: Siyaset dürüstlük gerektirir. Bu lafı CHP grup başkanvekili Bolu'nun CHP'li malum vekili için söylemişti. Aynı vekil CHP'li bir kaç vekille beraber kamuda başörtüsü suç bildirisine imza atmıştı. Bolu'nun CHP'li belediye başkanıyla beraber Bolu'da başörtülü bayanlardan oy istemesini siyasi etik açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendisinin meclisteki çalışmalarının tamamı sizi Türkiye'ye şikâyet etmekle geçiyor. Bu durumu reklamın iyisi kötüsü olmaz olarak mı algılıyorsunuz?
Alaaddin Yılmaz: Bizim hissiyatımızı dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. İnşallah Bolu Halkı ile beraber töngemen milletvekili ve onun töngemen adayı da bu yorumunuzu okur. İlginiz için teşekkür ederim, iyi akşamlar.
******************************************************************************
Ezden Cakır: Seçimlerden sonra cemaate yakın şehrin ileri gelen esnaflarına Bolu'yu dar edeceğiniz söylentileri doğru mu?
Alaaddin Yılmaz: Bunu neden yapalım ki? Ak Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımızın açıkladığı gibi cemaatin gücünü kullanarak usul dışı dinlemeler yapıp, görüntüler çekip bunlara eklemeler yaparak şantaja dönüştüren cemaatin içinde yüzde 10'u geçmeyecek bir kesime Başbakanımız bunu ifade etti. Öncelikle biz Bolu'da ki esnafımızı şucu bucu diye ayırmıyoruz. Bolu'daki halkımız ve esnafımız Allah rızası için bu hizmet gurubuna destek vermiştir. Aynı desteği bende verdim. Bolu'daki esnafımızın böyle bir şantaj, casusluk faaliyetlerine girmediğine inandığımız için böyle bir düşüncemiz hiç olmamıştır.
******************************************************************************
Serkan Alemdar: Başkanım, 1- Mudurnu yolu ve Sümer yolu ile ilgili bir gelişme var mı? Karayolları sanırım ölçüm işini bitirdi? 2- Yeni E-5 karayolu çalışmaları ne zaman biter? Son olarak ‘malum belediye başkan adayı hanfendinin sizin projelerinize sahip çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'
Alaaddin Yılmaz: Mudurnu ve Sümer Mahallesi Yolu Cici Taksiden itibaren Üniversite ayrımına kadar Karayolları tarafından projelendirilmiş, ihalesi yapılmış ve uygulamaya geçilmiştir. Birkaç aylık süreç içinde bu çalışma bitirilecektir. Ayrıca yeni D-100 ile ilgili altyapı çalışmalarımız sürmektedir. Önümüzdeki süreçte mevcut D-100 Bolunun güzel bir yaya caddesi ve yeşil alan haline getirilecektir. Beled