Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, seyyah misali Bolu'yu ve Bolu Belediyesi'nin çalışmalarını Türkiye'ye anlatmaya devam ediyor. Son olarak Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gaziantep Olay TV'de yayınlanan Yurt Vizyon programına konuk olarak, Bolu'yu ve Belediye projelerini anlattı.
Gaziantep Olay TV'de yayınlanan Yurt Vizyon programında Bolu ve Bolu Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'yu Bolu halkının da büyük desteği ile yaşanabilir kentler arasında dünyada ilk on içine sokmak için durmaksızın çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti: Bolu çok eski bir yerleşim birimi ve şehir merkeziyle olsun ilçeleriyle olsun küçük bir şehir. Allah doğal güzellikleri bahşederken Bolu'ya biraz cömert davranmış. Herhalde dünyada coğrafyası en güzel olan il de Bolu'dur. Bolu, 140 kadar gölü ve yarısından çoğu orman olan, bu güzelliği sayesinde insanına da bu güzelliğin nakşedildiği, çevresini kirletmeyen, ormanı yakmayan, orman sanayi gelişmeyen ve çevresiyle uyumlu bir insan yapısına sahip bir kent. Şehre baktığımızda şehir bu çevre ile çok uyumlu değil. Allah belediye başkanına diyor ki; ben böylesine güzel bir coğrafya yaptım ama siz içini berbat ettiniz, siz şehri benim size bahşettiğim çevreye uygun hale getirin diyor. Biz de görevi bu şekilde kabullenerek almış durumdayız. Allah nasip ederse biz de Bolu'yu coğrafyasıyla uygun bir hale getirmek istiyoruz. Şehri sil baştan, ters yüz etmeye, yeniden algılamaya çalışıyoruz ve bu çalışmalarda da Bolu halkından çok büyük destek alıyoruz. Bolu Türkiye'de yaşanabilir kentler arasında ilk onun içerisindedir ve biz Bolu halkından aldığımız bu destekle Bolu'yu dünyada yaşanabilir kentler arasında ilk ona sokmak için uğraşacağız. Bu konuda da emin adımlarla gidiyoruz ve inşallah başarılı olacağız.”
“Çevreyle uyumlu ve çevreci bir şehir olma yolunda projeler yapıyoruz.”
Başkan Yılmaz açıklamasının devamında çevreci projelerin birçok projeden daha önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: Her şeyden önce çevreyle uyumlu hale gelebilmek ve çevrecilikle ilgili projelere önem vermek gerekiyor. Biz şu anda Türkiye'de temiz su ve atık su arıtma tesislerini bitiren ve üstelik atık su arıtma tesisinin yanında Bolu'dan 45 km. uzaklıkta olan Abant Gölü, Bolu Dağı ve Mudurnu istikametinde Tepe Karakolu'na kadar kollektör hatlarıyla oraların da atık sularını toplayıp arıtan ve çevreye öyle bırakan bir kentiz. Havza bazında böylesine büyük bir projeyi gerçekleştiren ilk ve tek iliz. Türkiye'de böylesine büyük ve önemli bir projeyi yapan başka bir il yoktur. Belediye Başkanı olduğumuzda güneyimizden geçen Büyük Su, bütün şehrin pisliklerini ve hatta sanayi atıklarını o suya verdiğimiz için simsiyah akan, çok pis kokan ve içinde canlı bile yaşamayan bir suydu. Fakat bizim bu projelerimizle Büyük Su, içerisinde yüzülebilen ve balık tutulabilen bir hale geldi. Bu bizim için çok büyük bir mutluluktur. Ben ilk belediye başkanı olduğumda, artık Büyük Su'da çok eskiden olduğu gibi yüzebileceğiz ve balık tutabileceğiz dediğimde siyasi partiler bir sonraki seçimlerde yüzdünüz mü? Balık tuttunuz mu? diye dalga geçmişler ve pankartlar asmışlardı ve şu anda Büyük Su'da bu dediklerinin hepsini yapabiliyoruz.”
“Alt yapıda Türkiye'de ilklere imza attık”
Alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Yılmaz; Alt yapı olarak ise kanalizasyon ve yağmur suyunu tamamen birbirinden ayıran Türkiye'deki ilk ve tek il olabiliriz. Şu anda sadece içme suyu olarak şunu söyleyebilirim ki bir Kökez suyu var mahallelerimizdeki çeşmelerden akan ve birde içme suyu şebekemiz var ve biz kurulu bir şehirde içme suyu şebekemizi tamamen sıfırdan değiştirdik.