Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, ana muhalefet partisi ve milletvekili Tanju Özcan'a sert sözlerle yüklenerek, Milletvekili sıfatıyla iftira atıyor. Malvarlığımı Tanju Özcan'la değişmeye hazırım. Adamların CHP'ye hayrı yok, bana mı olacak” dedi.
Mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, kamuoyunun gündemindeki dedikodulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar 66 kez patlamanın yaşandığı boru hattını CHP'lilerin şov amaçlı malzeme yaptığını söyleyen Alaaddin Yılmaz, Bizim yaptığımız açıklamalar resmi açıklamalardır. Doğru olan, gerekli olan ve sonunda hesabı sorulacak olan açıklamalardır. Biz sadece açıklama yapacak pozisyonda değiliz. Ama CHP'li Tanju Özcan ve ekibi sorumluluk içinde açıklamalarda bulunmuyorlar. Onlar şov amaçlı açıklama yapmaktalar. Bildikleri bir doğru bile varsa, onu allayıp pullayarak kamuoyuna lanse ediyorlar. Zaten yaptıkları da mide bulandırmak. Bazen öyle mide bulandırıcı açıklamalar yapıyorlar ki sıçramasın. Ama artık son zamanlarda kokutmaya başladılar çamuru" diye konuştu.
Kentteki boru hatlarının CTP'ye dönüştürülmesini belediye olarak kendisinin istediğini belirten Başkan Yılmaz, gerekçesini ise boruların daha ucuz, daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olmalarını gösterdi. Yılmaz, "Ben şimdi size soruyorum; daha ucuz, daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü bir boruyu tercih etmemenin nedeni nedir? Ancak birisiyle anlaşırsanız tercih etmezsiniz. Ben Bolu lehine düzgün bir çalışma yürütüyorum. ve sadece proje ekibine de bunu şu şekilde planlayın diyorum. Ama bu borular alınırken ve döşenirken, doğru yapılmadığını görüyoruz. Bu konuda İller Bankası'na yetki verilmiş. Bana içme suyunu getir! Neden? Çünkü su ve kanalizasyon konusunda daha güçlü bir kuruluş yok. İller Bankası aynı zamanda belediyelerinde bankası. Yabancı değil. İhaleyi onlar yaptılar. Hangi müteahhidin işi yapacağını ben mi tespit ettim? Değil. İki, siz ihaleye girdiniz, Bolu içme suyu ihalesini kazandınız İller Bankası'ndan. Sizin hangi firmadan boru alacağınızın kararını belediye başkanı mı verir? İşin kokmuş çamur boyutuna geliş sürecini anlatıyorum" dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın milletvekili sıfatıyla iftira attığını söyleyen Alaaddin Yılmaz, "Niye çamur atıyorsunuz? Günah değil mi? Yazık değil mi? Sen iftira atıyorsun ve bunu da milletvekili sıfatıyla atıyorsun. Şimdi ihaleyi yapan ben değilim. Kontrolörlüğünü yapan ben değilim. İller Bankası yapmış. Bu arada ise biz yanlış istiflendiği ve yanlış döşendiğine dair hem iller Bankası'na, hem de müteahhidi uyarmışız. Biz ise sürekli patlamalar dolayısıyla uyarmışız. Geçici kabulü imzaladık. Neden? Bolu'ya bir an önce su vermek için. Bir kere bunu imzalamadık. Yani bu içme suyunu biz kabul etmedik. İller Bankası bunu bize kabul ettirmek istedi ama biz kabul etmedik. Kesin kabulü yapmış müteahhit kurtulmuş. Ama bu bizi ilgilendirmiyor. İşi veren biziz. Parasını ödeyen biziz, İller Bankası bu işi yapmak zorunda. Bu işi sapasağlam teslim etmek durumunda. Bununla ilgili yazışmalar yapılmış durumda. ve bununla ilgili hukuki süreçte başlamış durumda. Bu kadar sağlıklı bir iş yürütebiliyoruz. Burada benim suçum ne? CTP borular yanlış borular mı? Bunu diyebiliyor musunuz? Bunu desinler o zaman. Sırf mide bulandırarak bir felaketten siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Ana muhalefete yönelik tepkisini şu sözlerle sürdüren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yarın CHP'li bir belediye başkanı seçilirse, hangi yüzle bakanlıklara gidip, Bolu'nun meselelerini çözecek? Hepsini hırsız, namussuz ilan ettin. Tamam da kardeşim, sen Bolu düşmanı mısın? Neden ihanet gibi bir tavır içindesin? Nasıl olsa ben gelemeyeceğim. Bolu'nun işleri çirkefe dönsün. Alaaddin Yılmaz'ı da zora sokayım. Alaaddin Yılmaz'ı zora sokayım demek, Bolu'yu zora sokmak demektir. Bunu