Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz önceki akşam yeni bir patlamanın yaşandığı Temiz Su İshale hattı ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın belediyede bulunan müfettişlerle ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. Temiz Su Hattının DSİ tarafından yeniden alınacağını belirten Başkan Yılmaz, bu çalışma için hava şartlarının düzelmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.
İlk olarak Mahallesi Yaylalar Caddesi üzerinde meydana gelen su patlaması sonrası konuya açıklık getiren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Vatandaşlarımız şunu bilsin ki; DSİ ile yaptığımız görüşmelerde o boruların tamamen yenilenmesi konusunda bir çalışmada olumlu bir noktaya geldi. Bakanlarla yaptığımız konuşmada olumlu bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Havaların biraz açmasını bekliyoruz, o yeniden yapılacak, o da Bolu Belediyesi'nin cebinden para çıkmadan yapılmasını sağlayacağız” dedi.
“TEMİZ SU HATTI İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI”
Temiz Su İshale Hattı'nda yaşanan patlamalar sonrası kesin kabulü Bolu Belediyesi olarak almadıklarını belirten Başkan Yılmaz, bu nedenle de İller Bankası'yla hukuki süreci başlattıklarını belirtti. Başkan Yılmaz, Ana isale hattımız problemli bir hat. Ondan dolayı da kabulünü yapmadığımız bir hat. İller Bankasına yaptırdığımız ama ana isale hattındaki patlamalar dolayısıyla da inşaatı kabul etmediğimiz bir yapı. Bununla ilgili de birçok siyasi tartışmalar da yapılıyor. Bununla ilgili milletvekili ve değişik kesimler bu patlamaların sebebi olarak bizi gösteriyor. Biz belediye başkanı olduğumuz için her şeyden sorumluyuz. Ancak işi ehline yaptırmamız lazım. Su işinin ve kanalizasyon işini Türkiye'de tek ehil gücü var o da devlet yani İller Bankası. Biz bu işi onlara yaptırtmışız. Hem kontrolünü onlara yaptırtmışız, hem de ihalesini onlara yaptırtmışız. Şimdi İller Bankası yapıp bize doğru dürüst işi teslim edememiş. Ondan dolayı da biz kesin kabulünü almamışız. Boru değişik deniliyor, boru değişikliğini biz yaptık bunu defalarca ifade ettik. Daha ucuz olduğu için, daha uzun ömürlü olduğu için ve daha sağlıklı su verdiği için biz CTP olsun dedik demir boru yerine. Biz sağlam olmayan boruyu döşeyin demedik, yanlış döşeyin de demedik. Döşeme hatasından ya da boru eksikliğinden bunu mahkeme belirleyecek. Hukuk süreci başlamıştır. Dolayısıyla bu patlamaların sebebini Bolu Halkı ben olarak bilebilir bu doğaldır. Ama bu konudaki bir süre başlamıştır devam etmektedir. Dolayısıyla biz teslim almayışımızın sebebi de ola ki bir insanımızın başına bir şey gelirse, çok şükür bugüne kadar bir şey olmadı ama olabilir mi? Olabilir. Bunun sorumluluğunu da üzerimize almak istemediğimiz için almıyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki, DSİ ile yaptığımız görüşmelerde o boruların tamamen yenilenmesi konusunda bir çalışmada olumlu bir noktaya geldiğimizi, bakanlarla yaptığımız konuşmada olumlu bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Havaların biraz açmasını bekliyoruz, o yeniden yapılacak, o da Bolu Belediyesi'nin cebinden para çıkmadan yapılmasını sağlayacağız. Böyle bir çalışma yürütüyoruz. İkinci bir çalışma da İller Bankası vasıtasıyla, Karadere sularının Bolu'ya uygun şartlarda, belki de bedava kazandırılması ile ilgili çalışmayı da yaptırtmaya çalışıyoruz, bu konuda da baya mesafe aldık. Biz sorumluluktan kaçmayız ama hukuken hiçbir sorumluluğumuz olmadığını biliyoruz. Ona hukuk karar verecek. Ama bunu da faydaya dönüştürmek için de bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her şeyden Bolu kazanacaktır. Bunu herkes görecektir. Ama bunu suiistimal eden, yalana ve iftiraya doğru iterek bunu seçim malzemesi yapmak isteyen güçler çıkacaktır. Bu konudaki sorumluluk tamamen bize aittir. Biz Bolu'da olan her şeyden kendimizi sorumlu ifade ediyoruz. Ama doğruları da Bolu Halkına bildirmek durumundayız. Hat önümüzdeki günlerde de patlayabili