Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir basın açıklaması yaparak, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, sanayinin taşınması ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Başkan Yılmaz, Kamuoyuna muhalefet vekilli tarafından verilen evraklarda geçen rakamlar kesinlikle doğru değildir. Belediye olarak muhalefet milletvekilinin iddia ettiği bu fiyatları kabul etmemiz ve bu şekilde ihaleye çıkmamız zaten düşünülemez.”dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yeni Sanayi Sitesi'yle ilgili TOKİ'den aldığı yeni iş yerlerine ait rakamları kamuoyuna açıklaması üzerine Bolu Belediyesi'nden de açıklama geldi.
Konu ile ilgili belediyeye ulaşan herhangi bir resmi evrak bulunmadığını ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Son günlerde, seçim yaklaştıkça sanayi esnafımızın üzerinden oynanmaya çalışılan oyunlar ve oluşturulmaya çalışılan kafa karışıklığı neticesinde bazı konuların tekrar hatırlatılmasında fayda görülmüştür. Bu proje ile ilgili olan kurumlara, Belediyemize ulaşan herhangi bir resmi evrak ve resmi fiyat yoktur. Kamuoyuna muhalefet vekilli tarafından verilen evraklarda geçen rakamlar kesinlikle doğru değildir. Belediye olarak muhalefet milletvekilinin iddia ettiği bu fiyatları kabul etmemiz ve bu şekilde ihaleye çıkmamız zaten düşünülemez. Bolu Belediyesi olarak sanayi esnafımızı zora düşürecek hiçbir adım atmadık, atmayacağız. Bolu Belediyesi her zaman sanayi esnafımızın yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Amacı her zamanki gibi Bolu için yapılan tüm icraatları engellemeye çalışan, seçimler öncesinde siyasi rant sağlamaya çalışan kişileri Bolu Halkı ibretle izlemektedir. Bu proje Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve BESOB işbirliği içinde devletin kurumu olan TOKİ ile beraber yürütülmektedir. Bu birlikteliğin Bolu sanayisine ve esnafına karşıymış gibi göstermek açık bir provokasyondur. Sanayi esnafımız müsterih olsun. Onları asla ama asla zorlayacak bir fiyatla karşılarına çıkmadık, çıkmayacağız. Bu bilgi kirliliği içerisinde 14.Mart ta dolacak talep toplamayı sanayi esnafımızın da talebi ile şu an için durdurduk. Sanayi projesi ille ilgili olarak projede mevcut olan sosyal donatıların tamamının sanayi sitesi sakinlerine kalacağı aşikardır. Bu proje ile ilgili dükkan fiyatlarının bayındırlık birim maliyetlerinin seviyesinde olmadan esnafımızın karşısına çıkmayacağımızın sözünü buradan tüm sanayi çalışanlarına ve esnafımıza vererek tüm Bolu Halkına saygılar sunuyorum.”