Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Caddesi'ndeki çalışmalar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Çalışmaların Ağustos 2012'de başladığını belirten Başkan Yılmaz, Cadde de yürütülen çalışmalar tamamlandığında, İzzet Baysal ismine yakışır bir hal alacaktır” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Atatürk Orman Parkı BEH-DER Kafe'de İzzet Baysal Caddesi'ndeki çalışmalar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Yılmaz, çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda öncelikle detaylı bir sunum gerçekleştirdi. İzzet Baysal Caddesi'nin, çalışmalar bittiğinde ‘Bolu'nun simgesi' olacağını söyleyen Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: İzzet Baysal Caddesi'ni adını taşıdığı İzzet Baba'ya yakışır bir hale getiriyoruz. İzzet Baysal Caddesi, eski haliyle dünyanın yaşanabilir en güzel kentleri arasına sokmaya çalıştığımız bir Bolu'ya yakışmıyordu ve bizim için çok önemli olan bu caddemizin, büyüyen ve gelişen bir Bolu'ya layık olması gerekiyordu. Bizim insan merkezli bir şehircilik anlayışımız olduğundan dolayı İzzet Baysal Caddesi'nin Bolu'nun ruhunu taşıyan bir cadde olmasını istedik ve bu caddenin Bolu'nun simgesi olmasını sağlamak için yola çıktık. Bolu'nun tamamında yeşile çok önem verdiğimiz gibi caddemizde de yine yeşile çok önem veriyoruz. Mevcut ağaçlarımız şehir statüsünde ağaçlar değildi ve biz o ağaçlarımızı caddeden söküp şehrin farklı yerlerine yeniden diktik. Biz bu ağaçlarımız yerine şehre daha çok yakışır ağaçlar öngörüyoruz.”
“Önceliği altyapıya verdik”
“İzzet Baysal Caddesi'ndeki çalışmalar sırasında öncelikle altyapıya önem verdik. Telekom, kanalizasyon, temiz su, kullanma suyu, yağmur suyu, doğalgaz ve elektrik altyapılarının tamamı sıfırdan yenilendi. Bu sebeple de böylesine ciddi bir altyapı çalışması gerçekleştirdiğimizden dolayı caddedeki çalışmaların zamanında bitmesi konusunda bir takım aksaklıklar meydana geldi.”
“Yeşil, suyla buluşacak”
“Baskı betona, dış etkenlerden korunması ve etkilenmemesi sebebiyle yüzey sertleştirmesi uygulaması yapıldı. Cadde zemininde değişik ölçülerde beton üzerine baskı deseni ve doku çalışması ile farklı bir yapı oluşturuyoruz ve bunun ilk örneğini de Karaçayır Parkı'nda gerçekleştirmiştik. Şehrin ortasında geniş bir yaya bölgesi haline gelen İzzet Baysal Caddesi, peyzaj düzenlemeleri ve aydınlatmalarla Bolu'nun çehresini değiştirecek. Ayrıca caddede bu çalışma ile yeşil suyla buluşacak. Işıklandırılmış havuzlarımızın kenarlarında 400 m2'lik yeşil alanlarımız olacak ve yine havuz kenarlarına endemik bitkilerimiz dikilecek. Buralar; Doğu Çınarı, Şemsiye Formlu Çınar, Ihlamur ve Mavi Ladinlerle donatılacak ve peyzaj planlamasına uygun alanlara da oturma alanları oluşturulacak.”
“Stresten uzak bir ortam”
“İzzet Baysal Caddesi'ndeki binalar da caddeye ve Bolu'ya yakışır bir hala getirilecek ve cadde Bolu'nun kalbi olacak. Bu çalışma sonrasında vatandaşlarımız daha geniş bir gezme, dinlenme ve eğlenme alanına kavuşacak ve trafik gürültüsünden, stresten uzak bir şekilde alışveriş yapıp gezebilecek.”
“Esnafımızın kazancı artacak, mülkler değerlenecek”
“Caddedeki çalışmalar bittiğinde esnafın işleri de artacak ve caddenin ekonomisi canlanacak. Caddeye masa, sandalye koyulabileceği için hem esnafımızın kazancı artacak hem de insanlarımız ferah bir ortamda oturup çayını içecek, yemeğini yiyecek ve sohbet edebilecek. Ayrıca evlerin ve işyerlerinin cepheleri de düzenlenecek ve böylece cadde sakinleri daha modern ve prestijli bir caddede olma ayrıcalığına sahip olacaklar. Ayrıca emlak değerleri