Bolu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin en uzun doğal yürüyüş yollarına sahip olan Bolu'da, son olarak gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne birçok vatandaşın yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da katıldı. Başkan Yılmaz, işaretlemeleri ve parkur ile ilgili tüm çalışmaların bitirildiği ‘Karadere Doğa Yürüyüş Parkurunda' gerçekleştirilen yürüyüş sonrası açıklamalarda bulundu.

Tamamı Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen bin 500 kilometre uzunluğundaki doğal yürüyüş yolları ile Türkiye'nin en uzun parkurlarına sahip olan Bolu, adından söz ettirmeye devam ediyor. Hemen hemen her hafta gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri kapsamında son olarak ‘Karadere Doğal Yürüyüş Parkurunda' gerçekleştirilen yürüyüşe onlarca vatandaşın yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katıldı.

“Türkiye'den ve dünyadan insanlar Bolu'ya yürüyüşlere gelecek”

Zorluk derecesi 2/7 (Kolay) ve uzunluğu 10 kilometre olan Karadere Parkurunda gerçekleştirilen yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kısa zaman sonra sadece Bolulu vatandaşların değil Türkiye'den ve dünyadan insanların Bolu'da doğa yürüyüşlerine katılacaklarını belirterek; Bolu'da bin 500 kilometrelik bir doğal yürüyüş parkuru üzerinde yaklaşık dört yıldır çalışıyoruz ve artık şekillenmeye başladı. Karadere Parkuru'nu arkadaşlarımız belirlemişler ve parkur üzerinde işaretlemeleri de bitirmişler. Bugün bu parkurda çok güzel insanlarla burada yürüme imkanı bulduk. Öncelikle doğa ile iç içe olmak, spor yapmak güzel bir duygu. Bolu doğa cenneti bir ilimiz ve bizde bunun için Bolu'ya ‘Tabiatın Kalbi' demişiz. Tabiatın Kalbi Bolu ekibi de bu yürüyüş yolları üzerine çok çalışıyor ve insanlarımızı doğa yürüyüşlerine çıkarıyorlar. Baktığınız zaman bugünkü ekibimiz oldukça kalabalık bir ekip. Bu kadar insanın tabiatla iç içe yürüyüş yapma fırsatı bulduğunu çoğu kişi belki bilmiyor. Ama gelecekte Bolu turizm kenti olacaksa bu yürüyüşleri biz sadece Bolulular olarak değil Türkiye'deki ve dünyada ki yürümeyi seven herkesin katılımıyla yapabilmeyi başarmalıyız. Bu sebeple yürüyüş yollarımızda dinlenme ve konaklama alanlarının yer alacağı bir imkanı da yavaş yavaş oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize en büyük desteği veren bugün burada bizimle birlikte bu yürüyüşe ve birçok yürüyüşe katılan ekiptir. Onlar bize diyor ki; ‘Bizim önümüzü açın' Bizde onların emrinde olduğumuzu bilmelerini istiyoruz ve hem onların hem Bolu'nun önünü hep beraber açacağız inşallah. Bunu önce biz Bolulular sahipleneceğiz ve sonra yavaş yavaş belki Türkiye belki dünyadan insanlar buraya doğa yürüyüşlerine gelecek. Çünkü bizim sadece Amerikan filmlerinde gördüğünüz kanyonların benzerlerini görebileceğiniz yollarımız var” dedi.

“Çalışmalarımız sadece yürüyüş yolları ile sabit değil”

Açıklamasının devamında yaptıkları çalışmaların sadece yürüyüş yolları ile sabit olmadığını söyleyen Yılmaz; Bu çalışmamız yaklaşık dört yıldır devam ediyor ve sadece yürüyüş yolları ile sabit kalan bir çalışma da değil. Doğal yürüyüş yollarının yanı sıra bize ait ağaçlar, bize ait çiçek türlerinin ortaya çıkarılması ve yürüyüş esnasında doğal yaşamda bulunan hayvanların izlenebilmesi için istasyonların yapılması için de çalışıyoruz. Şu ana kadar bu konuda biz ayrı bir çalışma yapıyoruz ve Orman Bakanlığı da ayrı bir çalışma yapıyordu. Şimdi inşallah birlikte bu çalışmaları yürütmeye başlayacağız ve bu birliktelikle inşallah daha kısa zaman içerisinde daha büyük neticeler alacağız. Bu konuda herkesin desteğine ve fikrine ihtiyacımız var ve bu güne kadar bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gerekli bilgileri internet adreslerimizden alabilirler”

Vatandaşların yürüyüş yolları ile ilgili bilgileri Bolu Belediyesi ve ‘Tabiatın Kalbi Bolu' internet sitelerinden alabileceklerini belirten Başkan Alaaddin Yılmaz; Vatandaşlarımız yürüyüş yolları ile ilgili bilgileri www.bolu.bel.tr ve www.tabiatinkalbibolu.com internet adreslerinden elde edebilecekler. Zaten bütün yollar Karadere parkurunda olduğu gibi dijital şekilde sisteme girdiği anda ve parkurlar üzerinde işaretlemeler tamamlandığı anda biz tamamen işimizi bitirmiş olacağız. Şunu söylemek gerekirse bizim şu anki hedefimiz bin 500 kilometre ve bu uzunluk Türkiye'nin en büyüğü. Bu konuda çalışma yapan Belediyeler olabilir ama bizim geldiğimiz noktaya gelebilmiş bir belediye yok” dedi.

Yürüyüşte sürpriz karşılaşma

Yürüyüş esnasında kendilerinden ayrı bir bisikletli grubu ile karşılaşan Başkan Yılmaz, gruptakiler ile selamlaşarak kısa süreli sohbet etti. İnsanların doğal yürüyüş yollarına ilgi göstermesi ve bu ilginin giderek büyümesi kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Yılmaz; Yürüyüşümüz esnasında yaklaşık 30 kişilik bir bisikletli grupla karşılaştık. Onlarla kısa sürelide olsa sohbet etme fırsatımız oldu ve yürüyüş yollarını sorduğumuzda son derece memnun olduklarını belirttiler. Bizim yaptığımız bu çalışmalardan vatandaşlarımızın haberdar olması ve ilgi göstermeleri bizim için tek mutluluk kaynağıdır. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu ilgi daha da büyüyecek. Ben karşılaştığımız bisikletli gruptaki arkadaşlarımıza ilgilerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”

“Herkes Bolu'nun doğasından sonuna kadar istifade etmeli”

Başkan Yılmaz son olarak Bolu'ya gelecek misafirlerin dört mevsim farklı etkinliklerle Bolu'nun doğasından sonuna kadar istifade edebileceklerini belirterek şöyle konuştu: Bolu doğası ile öne çıkan bir il ve Bolu'ya gelen her vatandaşın bu doğadan sonuna kadar istifade etmesi lazım. Doğa deyince aklınıza ne geliyorsa Bolu'da bunun tamamını görecek, yaşayacak. Bolu yakında mevsim farklı etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir merkez haline dönüşecek. Tabi Bolumuz sıcak su kaynağı olarak da zaten Türkiye'nin en iyi sıcak sularının bulunduğu şehirlerden bir tanesi. Fakat bu konuda da hamam kültürünü yeni yeni aşmaya başlıyoruz. Ben inanıyorum ki çok kısa zaman içerisinde Bolu artık kabına sığmayacak, bir dünya kenti haline dönüşecek. Çünkü Bolu çok özel bir kent, dünyada dört mevsimin doyasıya yaşandığı böyle güzel bir başka kent bulamazsınız. ‘Tabiatın Kalbi Bolu' sloganı da bu sebeple oluştu. Ben ayrıca Gölcük için de ‘Kalbin Merkezi' diyorum. İnşallah bunların hepsinin hem Bolu hem Türkiye hem de dünya tarafından kabul edildiğini yavaş yavaş göreceğiz ve yaşayacağız. Yaptığımız çalışmaların hepsi Bolu'nun hem dünyada markalaşması hem de geleceğe taşınması adına yapılan çalışmalardır ve bu konuda kararlıyız, doğru yoldayız”