Köroğlu TV'de yayınlanan Basın toplantısında bu haftanın konuğu, AKP Bolu Belediye Başkan adayı ve mevcut başkan Alaaddin Yılmaz oldu. Sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Yılmaz, seçimi %60'la kazanacaklarını iddia etti.
Mehmet Ali Atalay'ın moderatörlüğünde Köroğlu Tv ekranlarında seyircisi ile buluşan Basın Toplantısı programının bu hafta ki konuğu Belediye Başkanı ve aynı zamanda AKP Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz seçim çalışmalarını ve hakkında çıkan iddiaları yanıtladı. Mehmet Ali Atalay'ın moderatörlüğünde ekranlara gelen programda Caner Güngör, Hakan Aydın ve Rasim Özdemir'in Başkan Yılmaz'a sorular yönelttiği programdan işte bazı konu başlıkları ve Yılmaz'ın açıklamaları:
“40-50 KİŞİLİK UÇAKLAR İÇİN…”
Bolu eğer gelecekte, turizm, üniversite ve spor kenti olacaksa; biz 10 yıl önce belediye başkanı olunca önce Bolu'nun hedefini koyduk ve o hedefe doğru da Bolu'yu yönlendirmeye çalışıyoruz. Bunların içerisinde turizm kenti olacaksa akla hemen havaalanı gelmesi lazım. Havaalanı ile ilgili çalışmalarımızda o günden başladı. Adım adım devam etti. Tabi devlette bazı sistemleri harekete geçirip, bazı kararlar aldırıp raporlar düzenlenmesi uzunca süreçte devam ediyor. Çünkü burada hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü işin içine giriyor, hem Hava Meydanları Genel Müdürlüğü işin içine giriyor, hem Türk Hava Kurumu işin içine giriyor. Bir çok kurum geliyor araştırmalar yapıyor ve bir rapor veriyor. Bizim şu anda askeriyenin içerisinde 1800 mt. uzunluğunda eski bir havaalanımız vardı. Onun 3500 metreye çıkacak şekilde planlanıp, projelendirilip tapusunun alınması lazımdı. Bu işlemleri tamamlamıştık. Birde model uçakların kalkması ile ilgili bir başka havaalanından bahsettik hep. Oda Abant'a giderken bir alan var. O alanda bu işi yapabiliyoruz. Eğer o alanda bu işi yapabiliyorsak; bir yamaç paraşütü ve model uçaklarla ilgili, Abant ile ilişkili olarak bu bölgeyi değerlendirecektik . Planlamamız ve projemiz bu aşamadaydı. Onun ile ilgili çalışmaları da bir noktaya kadar getirdik. Ama netice olarak bir hava alanı işletmek ve havaalanı ile irtibatlı olmak için belediye olman yeterli olmuyor. Onunla ilgili bir yapıyla bütünleştirmek lazım. o konuda araştırmalar neticesinde, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve özel bir üniversitemiz olan Havacılık ve Uzay Üniversitemiz var Türk Hava Kurumunun. Sayın Bakanımız Fatih Metin ile yaptığımız görüşme sonrası Metin Havacılık ve Uzay Üniversitemizin Rektörünü ve Türk Hava Kurumu Başkanı'nı alıp geldi. Tabi o alıp gelmeden öncede biz yerleri belirlemiştik. Bunlardan bir tanesi Abant Gölü Üzerindeki Tarık Somer Lisesi boştu, çalışmıyordu. Tabi Tarık Somer'in hanımından izin aldık ve bir orayı gösterdik. İkinci olarak D-100'ün üzerinde tekelden satın aldığımız bir binamız vardı orayı gösterdik. İki binayı da çok beğendiler. İki binaya da talip oldular. Bir tanesine yüksekokul, bir tanesine de fakülte. iki kampüsleri var. 3. kampüsüde Bolu'ya yapacak. Türk Hava Kurumu Üniversite'sinin rektörü yazısını hemen resmen yazdı. Bu yazıda diyor ki; birinci aşama meslek yüksek okulu açılması adına üniversitemize bina tahsisi yapılması hususunda gereğinin yapılması konusunda bizden yer tahsisi istediler. Hemen aynı gün Bolu Belediyesi'nin yazısı Valiliğe Tarık Somer Lisesi'nin Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin, Havacılık Yüksek Okulu açılmak üzere tahsisi konusunda yetkilendirilmesi yazısını yazdık. Tabi zaten bizim bu Tekel Binası direk bizi ilgilendirdiği için aşama belli bir noktaya geldi. Bu olduğu zaman iki projenin de hayata geçmesinin önü açıldı. Mevcut yeri gördük Tugayın içindeki pisti gördük. Pist yeterli dediler. 40-50 kişilik uçaklar için yeterli dediler. On