Boluspor'un tecrübeli oyuncusu Engin Aktürk Antalya Belek kampında bilgiler verirken, çarpıcı sözler sarf etti. Aktürk, Bir olumsuzluk varsa ilk Engin Aktürk müdahale eder!” derken, kendisinin Boluspor taraftarı olduğunu ve bu sezon camia olarak kenetlenip ipi göğüsleyeceklerini iletti.
Boluspor'un tecrübeli futbolcusu Engin Aktürk, kamp dönemini gazetemize değerlendirdi. Gazetemiz muhabiri Fahri Gündüz'ün sorularını cevaplayan Aktürk, samimi olarak görüşlerini ifade etti. Aktürk röportajının can alıcı bölümleri;
“ÇOK ÖNEMLİ BİR KADROYA SAHİBİZ”
Yaklaşık 8-9 gündür kamp çalışmaları devam ediyor. Yoğun tempoda çalışıyoruz. Elimden geldiği kadarıyla verimli olmaya çalışıyorum. Takım içinde de abilik görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarla idmanlar harici sürekli oturuyoruz ve kritik yapıyoruz. Bu takımı ileriye nasıl taşırız diye sürekli konuşmalar yapıp, toplantı yapıyoruz. Çok verimli geçen bir kamp dönemi var. Bundan sonrada inşallah böyle devam eder. Bunun için idman yapıyoruz, yoruluyoruz. Sonuç olarak kamp dönemi tabi güzel ama önemli olan bu performansı ligde de sergilemek. İnşallah Adana Demirspor maçı ile iyi bir başlangıç yapıp seri olarak bir an önce istediğimiz yerlere ve biraz daha yukarlara çıkmak istiyoruz. Boluspor'u layık olduğu yere taşımamız gerekiyor ve çok önemli bir kadroya sahibiz. İnşallah bizim içinde camiamız içinde hayırlı olur.
“LİGİ BELİRLEYECEK 3-4 TAKIM VAR”
Ligi belirleyecek 3-4 takımın olduğunu düşünüyorum. Bu belirleyici takımlar arasında Boluspor'da var. Eğer biz rakiplerimizi yenersek, puan farkını kapatıp önlerine geçme şansına sahip olacağız. Bu ligde şöyle düşünmek gerekiyor. 3 maçı üst üste al ve iddialı konuma gel. Ligi belirleyecek takımlardan kim bu seriyi yakalarsa, ipi göğüsler konuma gelecek. Ben Karabükspor'da oynarken 7-8 hafta önceden garantilemiştik. Bu sene öyle bir şey beklemiyorum ama son iki hafta kala, ilk iki takımın belirleneceğini düşünüyorum.
“O COŞKU BİZE GALİBİYETİ GETİRDİ”
Taraftarımız başımızın üstünde. Benim halen o Engün Aktürk sesleri kulağımda çınlıyor. 2.ligde iken o günlerde tüylerimiz ürperirdi. İkinci dönem aynı heyecanı yakalayabilirsek ve o coşkuyu yakalayabilirsek bizlerin işi daha kolaylaşır. Bir futbolcunun çağrılması, onun desteklenmesi ve onun onurlandırması çok şey ifade ediyor. İnişli çıkışlı dönem sergiledik. Böyle olunca bizlerinde şehrimizde çevresi var ve bizlere bu hafta neden oynamadınız, neden böyle oluyor gibi serzenişler oluyor. Belirli bir standartta olamadık. Maalesef haftalık değerlendirmelere girdik. Bu 15–16 haftalık periyotta taraftar olarak, camia olarak uzun periyotlar halinde bakmamız gerekiyor. Biz sezon sonu kaç puanda olacağız diye düşünerek uzun vadeli bir düşüncede olmamız lazım. Hem taraftar olarak hem biz futbolcular olarak bu yönde konsantre olmalıyız. 1461 Trabzon maçı ile birlikteliği sağlayabildiğimizi düşünüyorum. Özellikle taraftarımızın coşkusu benim dikkatimi çekti. Biz saha kenarında ısınırken bile o coşkuyu o heyecanı görebiliyorduk ki o coşku bize galibiyeti getirdi. Bu tarz desteği bizlere her zaman yaşatabilirlerse, bizlerde onları mutlu