Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekili seçimler nedeniyle ilk aday adayı başvurusu AK Parti'ye yapıldı. 34 yıldır esnaflık yapan Adalet Karadayı, İlkokul mezunu olabilirim ama işimin de profesörüyüm” dedi.

Haber Yaşar Dinçer

AK Parti'de aday adaylığı başvuruları için süreç başladı. Bolu,'dan bir çok ismin aday adaylığı kamuoyunda konuşulurken, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na ilk resmi başvuru Adalte Karadayı tarafından yapıldı.

Aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Karadayı şu ifadeleri kullandı;

BENİM CAHİLLİĞİM O SAVCILARIN…

Ülkesine kumpas kuran, Türk TIR'larını durduran, bildiri dağıtan, Dubayi'de tatil yapan, ülkesini kötüleyen okumuş cahil savcılara haddini bildirmek için aday oldum. Benim cahilliğim o savcıların okumuşluğundan daha iyi olduğunu düşündüğüm için aday oldum. Küçük esnafa ve özellikle pazarcı esnafa destek olabilmek için meclis kürsüsünden onların sesi olabilmek için aday oldum. Dünya liderine destek olabilmek ve aynı davada yol arkadaşı olabilmek için aday oldum. İsrail, Ermeni oyununa gelmeyen Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yanında olmak için aday oldum. Üç yaşındayken Başbakanımıza Boluspor atkısı takan kızımın AK Partiye olan sevgisi 11 yaşında geldiği şu zamanda da devam ettiği için ve arkamda olduğu için aday oldum.

YOLA ÇIKTIKLARIMI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM İÇİN ADAY OLDUM

AK Parti Hükümeti döneminde insanlara insanca davranıldığı için, değer verildiği için aday oldum.

Bir esnaf olarak benim ödediğim vergilerle maaşını alan hastanedeki hasta bakıcısından doktoruna kadar, emniyetteki polisinden amirine kadar, belediyedeki zabıtasından başkanıma kadar kısaca memurundan amirine kadar, kimse yüzümüze bakmıyor, insan yerine koymuyordu; ama Ak Parti döneminde amiri de memuru da ‘beyefendi' diyor, saygı gösteriyor, bunun için aday oldum. Hakan Şükür gibi, Ertuğrul Günay gibi, İdris Bal gibi, Haluk Özdalga gibi, beraber yola çıktıklarımı yalnız bırakmayacağım için aday oldum. Filistin'de Kudüs'te, Irak'ta, Suriye'de bombalar altında ölen çocuklara yardım elini uzatan AK Parti'nin yanında olabilmek için aday oldum.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN ADAY OLDUM

AK Partide kim aday olursa olsun, genel başkanımız kimi aday gösterirse göstersin, onun etrafında kenetlenmek, birlik ve beraberliği sağlamak için aday oldum.

Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanın haksızlıklarına karşı gelerek siz sahildeki çocukları öldürüyorsunuz van munit diyerek tüm dünyada mazlumların yanında olduğunu gösteren Cumhurbaşkanına destek olabilmek için aday oldum.

Dünya beşten büyük diyen dünya liderine destek olabilmek için aday oldum. Mısırda darbeyle başa gelenlerin yaptıkları katliamlara göz yummayarak mazlumlara Rabia işareti ile destek veren sayın cumhurbaşkanımıza destek olabilmek için aday oldum.

İki kıtayı denizin 60m altında birleştiren Marmarayı, İller arası hızlı treni hizmete sokan, binlerce kilometre duble yol yapan, Dünyanın en büyük havalimanı projesini başlatan, Tüm illere üniversite kuran, İstanbul'a 3.boğaz köprüsü projesini hayata geçiren, Öğrencilerimize ücretsiz kitap, tablet dağıtan, okullar, yurtlar, hastaneler yapan AK parti hükümetinin yanında olmak, destek olmak için aday oldum.

AK Parti'nin davası benim davam, yolu benim yolumdur. Bu kutlu yolun ister başında olayım, isterse sonunda Allah'ın izniyle gelecek güzel günler bizi bekliyor. Bu yolda yürüyen tüm kardeşlerime başarılar diliyor. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum.