1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Ceylan, AK Parti Hükümeti'ni sert bir dille eleştirdi.
Ceylan açıklamasında şunları söyledi; 1 Mayıs, emek ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs, demokrasiden, emekten, insan haklarından yana olan herkes tarafından coşkuyla kutlanması gereken bir gündür. 1 Mayıs şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü değil, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin, demokrasinin ve baharın günüdür.
Bir iş yerinde iş barışı yoksa o ülkede barış da yoktur. İnsana, emeğe, alın terine, hak aramaya, demokrasiye inanmayan, insan haklarına saygısı olmayanlar 1 Mayıs'ın anlamını da anlamazlar.
AKP iktidarı bu güne kadar hiçbir zaman emekten ve alın terinden yana tavır almamıştır. Türkiye'de örgütlü topluma hep karşı olmuşlar ve mevcut örgütleri çıkardıkları ileri demokrasi safsata yasaları ile darmadağın etmişlerdir. Sendikasız ve sigortasız iş çalıştıran işverenleri hükümetin baş tacı yapmışlardır. Hak arayan emekçileri şiddet kullanarak her ortamda perişan etmişlerdir. İş kazalarında ölen, sakat kalan emekçilere alın yazısı deyip alay etmişlerdir.
Türkiye'yi üretime yöneltmeyen sıcak para ekonomi politikalarıyla hem işsiz sayısını artar hale getirdiler, hem de emperyalizme göbekten bağımlı hale getirdiler. Cumhuriyet'in kuruluşunda yoktan var edilen bütün değerler haraç mezat yandaşlara özelleştirme adı altında peşkeş çektiler, iş yerlerini işçi sırtından geçinen taşeronlara terk ettiler. Varsa yoksa rant elde etme çılgınlığıyla işçi dayanışma ve hak arama örgütleri yerle bir edilmiştir. Ufak çapta da olsa hak arama mücadeleleri devletin panzerine, copuna, biber gazına, göz altılarına maruz bırakılarak dağıtılmışlardır.
Daha özgür, daha demokrat, emekten yana tavır alan, örgütlü toplumun hakim kılındığı bir Türkiye yaratılması duygularıyla tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.”